Hlavní obsah

Žádné hanbaté fotky v telefonu. Umělá inteligence je nedovolí pořídit

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělá inteligence se využívá u fotoaparátů chytrých telefonů stále častěji. Například k tomu, aby smartphony detailněji pochopily danou scénu a nastavily parametry co nejvhodněji. Novinka zvaná Tone e20 však umělou inteligenci využívá k tomu, aby s chytrým telefonem nešly pořizovat hanbaté momentky.

Foto: archív výrobce

Tone e20

Článek

Ve využití umělé inteligence takovýmto způsobem je Tone e20 naprostý unikát. Výrobce s ním cílí především na japonský trh, kde je šíření erotických fotek velký problém především mezi mladistvými.

Ve chvíli, kdy pořídí tento přístroj rodiče svým ratolestem, mohou být naprosto v klidu. Umělá inteligence automaticky rozpozná, co chcete fotit. Ve chvíli, kdy půjde o nahaté snímky, fotoaparát se jednoduše zablokuje.

Nubia chce všem vypálit rybník, chystá nejrychlejší telefon

Mobil
Foto: archív výrobce

Tone e20

Snímky s erotickým obsahem nejde pořídit u sebe, ani u dalších lidí. Platí to samozřejmě pro všechny fotoaparáty, které telefon nabízí, tedy pro ty zadní i přední.

Kromě hlavního senzoru s rozlišením 13 megapixelů je k dispozici ještě širokoúhlý 12megapixelový objektiv a dvoumegapixelová kamera pro vytvoření efektu rozmazaného pozadí jako u digitálních zrcadlovek. Čelní kamera pak nabízí rozlišení 8 MPx.

Přístroj by měl být v japonských obchodech v prodeji v přepočtu za čtyři až pět tisíc korun. Tomu odpovídá i nabízená výbava – čipset MediaTek Helio P22, 4 GB operační paměti a 64GB úložiště. Displej nabízí úhlopříčku 6,26 palce a poměr stran 19,5:9 při rozlišení HD+.

Zda se bude někdy Tone e20 prodávat i mimo Japonsko, není zatím vůbec jasné.

Foto: archív výrobce

Tone e20

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám