Hlavní obsah

Windows Phone 7 se rozvíjí rychleji než operační systém iPhonu

Novinky, Miloslav Fišer

Pro telefony s operačním systémem Windows Phone 7 existuje už deset tisíc programů. K pokoření této hranice stačily vývojářům čtyři a půl měsíce. Tím Microsoft jednoznačně předstihnul konkurenci, dokonce i populární iPhone od Applu. Za jediný týden zvládne americký softwarový gigant přidat do svého obchodu Marketplace až 1200 aplikací.

Foto: Novinky

Windows Phone 7

Článek

Apple nabídl uživatelům podle serveru Pocket Now deset tisíc aplikací až za 142 dní, tedy 4,7 měsíce. Poslední dobou stále oblíbenější Android desetitisícové mety dosáhl až za 11 měsíců.

První telefony s operačním systémem Windows Phone 7 se na trhu objevily v druhé polovině loňského roku. U novinky se Microsoft rozhodl zcela změnit svou firemní politiku.

Starší verze mobilních Windows totiž byly určeny spíše pro manažery. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Hlavním úkolem sedmiček bylo nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů. Stejnou taktiku přehledného a intuitivního ovládání zvolila před lety počítačová firma Apple, která se svým iPhonem rozpoutala mánii dotykových telefonů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám