Hlavní obsah

Windows 10 místo Androidu a zadarmo. Číňané se dohodli s Microsoftem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft vkládá do nového operačního systému velké naděje. Aby se mu podařilo uspět opravdu na všech frontách, dohodl se americký počítačový gigant na spolupráci s čínskou společností Xiaomi. Ta nabídne u svého vrcholného chytrého telefonu Mi4 možnost přechodu z Androidu na desítky zadarmo.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Článek

Podle serveru Liliputing je cíl tohoto experimentu prostý – zjistit, zda jsou uživatelé ochotni vyměnit platformu Android za Windows 10. Pokud by byl o desítky u vlajkové lodi společnosti Xiaomi velký zájem, nejspíše se možnosti přechodu dočkáme i u dalších smartphonů tohoto výrobce. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Aktualizace pro Xiaomi Mi4 by měla být dostupná ihned po uvedení Windows 10, tedy nejspíše v průběhu letošního léta.

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Tento podnik se přitom už nesnaží uspět pouze na čínském trhu, ale také v globálním měřítku.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

Windows 10 mají být nejrozšířenější platformou v celé historii amerického softwarového gigantu. Poběží nejen na klasických počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech. Microsoft navíc plánuje i podporu pro další speciální systémy – například pro vlastní holografické brýle.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Co umí Xiaomi Mi4?

Xiaomi Mi4 patří k těm nejvýkonnějším mobilním telefonům na světě, stejně jako tomu bylo u předchůdce. Základem novinky je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti.

Stejně jako u předloňského modelu Mi3 se novinka prodává ve dvou různých provedeních, která se liší pouze kapacitou úložného prostoru – 16 a 64 GB.

Čínský smartphone, který pracuje pod operačním systémem Android, nabídne displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (1080p).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám