Hlavní obsah

Vodafone odstraňuje háčky, ukázal nové neomezené tarify

Novinky, lez

Vodafone letos v červnu představil jako první tuzemský operátor tarify s neomezenými daty. Jeho nabídka byla ale často terčem kritiky, neboť měla celou řadu háčků – například cílila na rodiny a nikoliv na jednotlivce. To se ale nejmladší český operátor rozhodl nyní změnit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vodafone nabídl v létě neomezená data i s voláním a SMS zprávami, což případní zájemci mohli sehnat už od 599 Kč za SIM kartu. Operátor ale nenabízel neomezená data pro jednotlivce, na takto výhodnou nabídku dosáhli pouze čtyři uživatelé, kteří se podepíšou pod jednu smlouvu.

K tomu je navíc nutné využívat pevné připojení od Vodafonu nebo UPC, což výslednou cenu ještě zvýší. Pokud by si tedy takový tarif pořídili čtyři lidé, výsledná faktura bude napsána na 2795 Kč. A to už tak atraktivní cena není.

Samozřejmě pokud si pořídí neomezená data od Vodafonu méně lidí, cena výrazně naroste. Jedna SIM s neomezenými službami vyjde na 998 Kč. Po započítání pevného připojení se tak celková útrata za měsíc pro dva vyšplhá na 2396 Kč. Potenciální zájemci navíc musejí počítat s tím, že rychlost je u všech nabízených tarifů přiškrcena na 10 Mb/s, což není zrovna moc.

Foto: archív operátora

Nabídka tarifů Vodafone Neomezený

Nově i pro jednotlivce

Rozšířením nabídky nicméně výše uvedené platí skutečně už jen pro rodiny – jednotlivci si nyní mohou pořídit tarif s neomezeným daty za 799 Kč. K tomu ale stále musí vlastnit tarif s pevným připojením, jehož ceny startují na 399 Kč.

V součtu se tak cena pro jednotlivce vyšplhá na 1198 Kč, v této sumě je započítáno pevné i mobilní připojení. Vodafone nicméně avizoval, že nabídka je časově omezená, nový tarif si jednotlivci budou moci pořídit pouze od 1. 11. do 31. 1. 2020.

Vodafone má nové levné tarify. Nejsou ale pro každého

Mobil

Přehled nových tarifů nicméně nabídkou popsanou výše nekončí. Vodafone si totiž pro jednotlivce připravil také doslova „neomezená data“. U této nabídky tedy nebude omezena ani kapacita stahovaných dat, ani rychlost připojení.

Samostatná SIM s neomezenými daty i rychlostí jejich stahování, s neomezeným voláním i SMS, 1000 minut volání do zahraničí a s roamingem ve světě na týden zdarma však již vyjde na 1799 korun měsíčně. S pevným internetem vyjde neomezená SIM na 1597 korun měsíčně.

Foto: archív operátora

Nové tarify Vodafonu pro jednotlivce

Tarify pro rodiny jsou výhodnější

Jak je z řádků výše patrné, cenově tedy budou stále nejvýhodnější tarify pro rodiny. Nyní si alespoň budou moci neomezený tarif pořídit i jednotlivci, aniž by se museli domlouvat s někým dalším.

„Chtěli jsme v České republice rozhýbat trh s neomezenými daty, a to se povedlo. Jako první operátor jsme v červnu přišli se stálou nabídkou neomezených mobilních dat pro rodiny i skupiny přátel. Jsme rádi, že se trh dál vyvíjí, a my samozřejmě budeme rozvíjet i naše služby. Nyní jsme vyšli vstříc zákazníkům, kteří si přáli neomezený tarif pro jednotlivce, i těm, kteří volali i po neomezené rychlosti připojení,“ řekl Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Reklama

Související témata:

Související články

Vodafone zavře v Evropě 15 procent obchodů

Britský mobilní operátor Vodafone v Evropě uzavře asi 15 procent svých obchodů a některé z těch zbývajících zmodernizuje. Na brífinku v Düsseldorfu to...

Výběr článků

Načítám