Hlavní obsah

Vodafone nabídne rodinám 40 GB dat navíc. Za příplatek

Mobilní operátor Vodafone nabídne 40 GB dat navíc v rámci rodinného tarifu Red+, doplňkový balíček vyjde na 999 korun měsíčně. Na dnešním setkání s novináři to prozradil Jiří Báča, který bude od března generálním ředitelem české pobočky. Podobný tarif konkurence nenabízí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Základní tarif Red+ stojí 1499 korun a obsahuje vedle neomezeného volání a SMS až pro čtyři uživatele dva GB dat. „V rámci rodinného tarifu se dostáváme na zcela jinou úroveň nákladů než u tarifů pro jednotlivce," podotkl Báča.

Podle něj je to podobné jako u tarifů pro koncové zákazníky a pro firmy, kde u firem má operátor výrazně nižší náklady na obsluhu jednoho uživatele proti koncovému zákazníkovi.

Vodafone pokrývá svou rychlou mobilní datovou sítí LTE 99 procent populace. Objem přenesených dat se loni zvýšil o 88 procent. Firma podle Báči do LTE od roku 2013 investovala 14 miliard, což je více, než jsou její celkové roční výnosy. Od té doby společnost své mateřské firmě nevyplatila žádnou dividendu.

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. Poskytuje služby zhruba 3,6 miliónu zákazníků.

Neomezené volání v Česku
Telefónica nabídla začátkem dubna neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat pod označením Free CZ za paušální poplatek 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky. To je méně než poloviční cena proti dřívější nabídce. Vodafone pak o den později přispěchal s nabídkou neomezeného volání a SMS za 691 korun měsíčně. Tato nabídka platila při závazku na 24 měsíců a obsahovala 600 MB přenesených dat. Bez úvazku pak zákazníci zaplatili 901 korun. U Telefóniky je příplatek 150 korun. V případě T-Mobilu byla nabídka nejprve totožná s tarify od společnosti Telefónica. Firma nabídla neomezené volání a SMS do všech sítí plus jeden GB přenesených dat za 749 korun měsíčně. Později však byl navýšen datový limit na 1,5 GB.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám