Hlavní obsah

Vodafone láká na internet od UPC, nabídne k němu neomezená mobilní data

Novinky, mif

Po akvizici společnosti UPC představil nejmladší český operátor Vodafone první společnou nabídku. V rámci ní mohou lidé získat k pevnému internetu přes kabel také neomezená mobilní data. Jednotlivci si nicméně nové tarify stále pořídit nemohou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tarify Vodafone Neomezený nabídl operátor již před letními prázdninami. Tehdy za částku startující na 599 Kč mohli lidé vůbec poprvé v historii získat neomezený mobilní internet v internetu v rámci paušálu.

Nabídka nicméně měla několik háčků. Službu totiž mohlo využít pouze více lidí najednou, jednotlivci měli smůlu – smlouvu mohli využít minimálně dva uživatelé. Navíc k tomu museli přikoupit ještě internet přes pevnou linku. Ve výsledku se tak nabídka značně prodražila.

Pokud takovou nabídku budou využívat dva lidé, cena celého balíčku s dvěma SIM kartami a neomezeným internetem na doma bude 2396 Kč. Jeden člověk sám tuto nabídku využít nemůže. S rostoucím počtem čísel se nicméně stává nabídka výhodnější – například čtyři účastníci zaplatí 2795 Kč.

Omezení zůstala

Tarify, které byly představeny s příchodem nového školního roku, v podstatě na starší nabídku přímo navazují. Lidé si však již nemusí pořizovat internet přes pevnou linku, ale k balíčku neomezených tarifů mohou zvolit kabelový internet od UPC.

Omezení týkající se více účastníků však zůstalo. Případní zájemci také musí počítat s tím, že neomezený mobilní internet je citelně zpomalený. Uživatelé si budou muset vystačit s rychlostí 10 megabitů za sekundu.

Rychlost 10 Mbit/s totiž není kdovíjak oslnivá. Vodafone totiž nabízí v Česku třetí nejrychlejší mobilní připojení (LTE) s průměrnou rychlostí 36,8 Mbit/s. Aktuální „neomezená“ nabídka nejmladšího tuzemského operátora je tedy více než třikrát pomalejší.

Pro úplnost dodejme, že nejrychlejší LTE připojení v Česku má v současnosti T-Mobile (46,4 Mbit/s) a dvojkou na trhu je O2 s rychlostí 37 Mbit/s. Vyplývá to ze statistik serveru DSL.cz, který pravidelně monitoruje rychlost různých typů připojení napříč celou republikou.

Do budoucna jen Vodafone

„V červnu jsme představili náš nový cíl – posilovat pouto mezi lidmi. A dnes jsme na cestě k tomuto cíli dosáhli jednoho z největších milníků. Nyní mohou lidé v České republice nakupovat pevný internet včetně rychlosti 500 megabitů za sekundu za zvýhodněnou cenu 399 korun spolu s televizními kanály. A k tomu neomezený mobilní HD internet, hlasové hovory a SMS za 599 korun měsíčně s tarifem Vodafone Neomezený,“ prohlásil Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Ten zároveň doplnil, že v budoucnu se nabídka sjednotí pod značku Vodafone. V současnosti již operátor sjednotil prodej a zákaznickou péči obou značek. Veškeré služby od UPC si zákazník může objednat v prodejnách Vodafonu a platí to i naopak.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám