Hlavní obsah

Unikátní skládací mobil má dva dotykové displeje

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý chytrý telefon uvedla na trh společnost NEC. Novinka nazývaná Medias W je totiž vybavena hned dvěma dotykovými displeji, díky kterým je možné přístroj využít také jako počítačový tablet. Skládací konstrukce však zajišťuje, že smartphone není o moc větší než většina současných modelů.

Foto: NEC

NEC Medias W

Článek

Na první pohled se NEC Medias W nijak výrazně neliší od běžných mobilních telefonů. Dominantním prvkem relativně tenké konstrukce (12 mm) je dotykový displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 540 x 960 obrazových bodů.

Rozdíl ale poznáte hned ve chvíli, kdy zpoza zadní strany vyklopíte do strany stejně velký druhý monitor. Dotyková plocha se tak zdvojnásobí a odpovídá zhruba velikosti počítačového tabletu. Jediné s čím se musíte smířit, je tenký rámeček mezi uprostřed mezi oběma displeji.

Foto: NEC

NEC Medias W jako tablet

Ani v ostatních parametrech novinka za konkurencí nezaostává. Je vybavena dvoujádrovým procesorem Qualcomm MSM8960 s frekvencí 1,5 GHz a 1GB operační pamětí. K dispozici je i 16GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Samozřejmostí je i doplňková výbava čítající WiFi, Bluetooth, LTE či osmimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a bleskem. Ten je možné použít i pro natáčení videa, a to až ve Full HD rozlišení. Vše obsluhuje operační systém Android.

NEC Medias W by se měl v následujících týdnech začít prodávat na japonském trhu a následně i ve vybraných zahraničních destinacích. Zda bude dostupný také v České republice a případně za jakou cenu, zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám