Hlavní obsah

Tísňové linky se odmlčely. Nizozemsko zasáhl velký výpadek telefonních služeb

– Amsterdam • Aktualizováno

Nizozemsko v pondělí zasáhl velký výpadek telefonních služeb, který postihl mimo jiné linky pro tísňová volání. Policie proto vyslala do ulic všechny své dostupné příslušníky. Výpadek začal kolem 16:00 SELČ a trval déle než tři hodiny, informovaly agentury AP a Reuters.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výpadek vznikl v síti nizozemského operátora KPN, ovlivnil však i další poskytovatele telekomunikačních služeb, kteří využívají infrastrukturu KPN.

V důsledku výpadku, který začal kolem 16:00 SELČ, se staly telefonicky nedostupnými mnohé podniky a úřady. Podle mluvčí národního koordinačního úřadu pro bezpečnost a boj proti terorismu zatím nelze říct, zda by za výpadkem mohl stát kybernetický útok.

Kvůli výpadku byly mnohé podniky a úřady nedostupné prostřednictvím telefonu. Úřady během výpadku vyzvaly, aby se lidé se zdravotními nebo jinými potížemi rovnou osobně dostavili do nemocnic, hasičských stanic či na místní policejní oddělení. Policie rovněž doporučovala kontaktovat v ulicích její příslušníky vybavené vysílačkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám