Hlavní obsah

Telefonovat je možné už i s banánem. Nápad nadchl stovky lidí

Novinky, rim

Až uvidíte někoho, kdo jde okolo vás s banánem místo telefonu v ruce, vůbec se nevzrušujte. Nemusí jít totiž vůbec o pacienta psychiatrické léčebny, ale o nové netradiční sluchátko zvané Banana Phone. To se jednoduše připojí k chytrému telefonu podobně jako nejrůznější Bluetooth handsfree.

Foto: archív výrobce

Banana Phone

Článek

S netradičním nápadem přišli tvůrci již v roce 2017. Tehdy vybírali prostředky na rozjetí masové výroby prostřednictvím crowdfundingového serveru Indiegogo. Jakkoliv se může zdát nápad zbytečný a nesmyslný, banánový telefon nadchl bezmála čtyři stovky lidí, kteří tvůrcům přispěli 44 850 dolarů, tedy něco málo přes milion korun.

Češi chtějí uspět s vlastním mobilem v USA

Mobil

Další dva roky trvalo nadšencům, než se ledy pohnuly a přístroj se dostal skutečně do výroby. Nyní přislíbili fanouškům, že se na pultech obchodů Banana Phone objeví ještě před Vánocemi, avšak zatím pouze v zahraničí.

Pořídit si novinku budou moci případní zájemci za 40 dolarů, tedy v přepočtu za 920 korun. Za tuto částku získají velmi netradiční Bluetooth handsfree, které vydrží na baterii pracovat několik dní. Obsluhovat s ním tak budou moci všechny příchozí i odchozí hovory, aniž by museli brát svůj běžný telefon do ruky.

Foto: archív výrobce

Banana Phone

„Banana Phone je ideálním doplňkem pro lidi, kteří už mají dost matlání po dotykovém displeji a neustálém sledování notifikací. Svůj telefon můžete nechat ležet kdekoliv v dosahu signálu a s Banana Phonem obstarat skutečně jen to, co je opravdu důležité,“ přiblížili své pohnutky k výrobě novinky tvůrci.

Sami ale připouští, že jde o určitou formu nadsázky. „Nic nedokáže rozproudit komunikaci v klubu nebo na party tak jako Banana Phone,“ prohlásili tvůrci s tím, že novinka dokonce může zvonit jako známá anglická písnička pro děti, která nese stejný název jako jejich výtvor.

Foto: archív výrobce

Banana Phone

Reklama

Související témata:

Související články

Sluchátka AirPods se po letech dočkala nástupce

Po letech čekání byla konečně odhalena nová generace sluchátek AirPods. Bezdrátové pecky, které pocházejí z dílny společnosti Apple, vypadají úplně stejně jako...

Výběr článků

Načítám