Hlavní obsah

Špičkový telefon od Honoru bude výrazně levnější, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi agresivní cenovku, která nemá na tuzemském trhu obdoby, nasadil výrobce u chytrého telefonu Honor 20. Novinka se nakonec na pultech obchodů objeví o třetinu levnější, než se předpokládalo. Původně přitom vůbec nebylo jasné, zda se bude v tuzemsku prodávat.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Článek

Honor 20 byl společně s vylepšenou verzí Honor 20 pro představen krátce poté, co USA zařadily čínskou společnost Huawei na černou listinu. Kvůli tomu nebylo jasné, zda se obě novinky budou v Evropě či USA prodávat. Nakonec ale oba přístroje dostaly certifikace od Googlu, a tak jejich prodeji již nic nebrání.

Výrobce se nyní pochlubil, že Honor 20 se v Česku začne prodávat přesně 1. srpna. A to za cenu, kterou by nikdo nečekal. Původně se totiž předpokládalo, že po vzoru sesterského modelu Huawei P30 bude nová dvacítka stát alespoň 15 000 Kč. Nakonec se ale novinka bude prodávat za baťovských 9990 Kč.

Za tuto sumu je přístroj již dostupný v tuzemských obchodech v rámci předobjednávky, fyzicky skladem jej však budou mít prodejci až na začátku příštího měsíce. Sluší se podotknout, že tak agresivní cenovka je u nového Honoru nastavena pravděpodobně proto, aby výrobce nenechal nic náhodě – podobně vybavený přístroj s takto příznivou cenou byste na trhu hledali marně.

Otazník zatím visí nad dostupností a cenou vylepšeného modelu Honor 20 Pro.

Špičkové parametry

Jak už samotný název napovídá, tím nejlepším v nabídce bude Honor 20 Pro s bezrámečkovým displejem, který je vybavený hned čtyřmi hlavními fotoaparáty na zadní straně.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

O pracovní tempo se stará procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 procent výkonnější, a přitom až o 40 procent šetrnější k baterii. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Podobně jako u sesterského modelu Huawei P30 Pro základ tvoří 48MPx senzor. Ten se chlubí umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další dva fotoaparáty s rozlišením 16 a 8 MPx pak nabídnou širokoúhlý záběr 117°, respektive trojnásobný optický zoom. K dispozici je také speciální makro režim pro focení již od 4 cm. Přední selfie kamera nabízí rozlišení 32 MPx.

Dotyková obrazovka nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 obrazových bodů. Přední kamera se mimochodem ukrývá v průstřelu u levého horního rohu.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Stejné rozměry, nižší výkon

Stejně velký displej a pochopitelně také rozměry nabídne také model Honor 20 bez přídomku Pro v názvu. Dvacítka v tomto provedení je vybavena stejnou sérií zadních fotoaparátů a stejným předním fotoaparátem jako Honor 20 Pro. Uživatelé se však musí smířit s absencí optického zoomu.

Honor 20 má k dispozici také výkonný čipset Kirin 980, avšak pouze 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám