Hlavní obsah

Špičkový fotomobil od Huawei přijde s levnější posilou

Novinky, bri

Na konci pracovního týdne zaplnily internet titulky o špičkovém fotomobilu Huawei P40 Pro, který představuje to nejlepší, co tento čínský výrobce uvedl na trh. Ve stínu většího bratříčka se ale ukázal také levnější model Huawei P40, který rozhodně stojí za pozornost.

Foto: archív výrobce

Huawei P40

Článek

Huawei P40 Pro se začne prodávat na začátku dubna za 25 990 Kč. Ve stejný den, tedy konkrétně 6. dubna, odstartuje také prodej levnějšího modelu P40. Za ten případní zájemci zaplatí 18 990 Kč. Nižší cenovka se pochopitelně podepsala na výbavě telefonu.

Srdcem telefonu je opět procesor Kirin 990 5G, který pochází přímo z dílen společnosti Huawei. Jeho osm jader je rozděleno celkem do tří skupin – 2x 2,86 GHz, 2x 2,36 GHz a 4x 1,95 GHz. Případní zájemci mohou počítat i s podporou rychlých mobilních sítí 5G, jak již koneckonců napovídá samotný název.

Huawei půjde proti iPhonu se špičkovým fotomobilem

Mobil

Kapacita operační paměti je také totožná, konkrétně nabízí kapacitu 8 GB. Velikost úložiště nicméně klesla z 256 GB na 128 GB. Menší kapacita se dá vyřešit paměťovou kartou. Jak je z řádků výše patrné, výkon by měl být nicméně u levnější varianty totožný jako u verze Pro.

Displej se zmenšil z 6,58" na 6,1“, ostatní parametry ale zůstaly zachovány. FullView displej zakrývá prakticky celou čelní stranu a nabízí rozlišení Full HD+, tedy 2640 x 1200 obrazových bodů. Díky technologii OLED, kterou mimochodem využívají právě nejnovější iPhony s pořadovým číslem 11, by měla novinka vynikat v barevném podání.

Zatímco Huawei P40 Pro nabízel velmi vysokou odolnost s certifikací IP68, základní čtyřicítka splňuje pouze nižší standard krytí IP53. Akumulátor u P40 má kapacitu 3800 mAh a podporuje rychlé nabíjení SuperCharge 22.5W.

Horší fotoaparáty, osekaný Android

Rozdílná je také sestava fotoaparátů, lacinější novinka má k dispozici systém Ultra Vision Leica Triple Camera. Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 50 Mpx, velikost 1/1.28" a světelnost f/1.9.  Chlubí se automatickým ostřením Octa PDAF.

Na zadní straně je dále 16Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát se světelností f/2.2 a teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a světelností f/2.4. Ten v kombinaci s 3x optickým a 5x hybridním zoomem nabízí maximálně 30x přiblížení, nechybí optická stabilizace OIS.

Přední fotoaparát nabízí rozlišení 32 Mpx a světelnost f/2.0, navíc je doplněn o speciální IR kameru pro rozpoznávání obličeje. Zadní fotoaparát i ten přední zvládají natáčet videa v rozlišení 4K.

Případní zájemci se však musí smířit s osekanou verzí operačního systému Android. Kvůli americkým sankcím totiž Huawei u svých nových přístrojů od loňského května nesmí používat některé programy. Nefungují například mapy Google, mailový klient Gmail, přehrávač YouTube či obchod s aplikacemi Google Play. Huawei nicméně všechny aplikace nahrazuje alternativami, které jsou k dispozici prostřednictvím AppGallery.

O modelu Huawei P40 Pro se více dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám