Hlavní obsah

Huawei půjde proti iPhonu se špičkovým fotomobilem

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdatnou konkurenci pro nejlepší iPhone 11 Pro Max představila společnost Huawei. Model P40 zaujme kromě vysokého výkonu také líbivým vzhledem, odolnou konstrukcí a v neposlední řadě také prémiovými fotoaparáty. Na jejich vývoji se podílela známá fotografická společnost Leica.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Článek

Huawei P40 Pro představuje v současnosti to nejlepší, co je možné od zmiňované společnosti zakoupit. Největší pozornost přitom budí právě fotoaparáty. Výrobce celý systém nazývá Ultra Vision Leica Quad Camera.

Na zadní straně nalezneme v první řadě 50Mpx senzor o velikosti 1/1.28" se světelností f/1.9, ten se chlubí také optickou stabilizací OIS a automatickým ostřením Octa PDAF. Hlavnímu snímači sekunduje 40Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát Cine Camera, který se chlubí velikostí 1/1.54" a světelností f/1.8.

Neméně zajímavý je také 12MPx teleobjektiv se světelností f/3.4. Ten v kombinaci s pětinásobným optickým a desetinásobným hybridním nabízí dohromady přiblížení až 50x. To je na poměry chytrých telefonů, ale i kompaktních fotoaparátů úctyhodná hodnota. Aby byly momentky i při maximálním přiblížení dostatečně ostré, nechybí stabilizace OIS.

Huawei jde po krku iPadu od Applu

Testy
Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Dva objektivy vepředu

Přehlídku senzorů na zadní straně uzavírá 3D Depth fotoaparát. Ten se stará o měření přesné vzdálenosti objektů a umožňuje vytvářet portrétní snímky s rozmazaným pozadím pomocí různých efektů s dojmem profesionálního bokehu – tedy rozmazaného pozadí podobně jako u digitálních zrcadlovek.

Depth kameru nalezneme také v průstřelu displeje na čelní straně, hned vedle ní je pak 32MPx selfie kamera se světelností f/2.2. Fotoaparáty vzadu i vepředu zvládnou natáčet 4K videa.

I v ostatních parametrech patří novinka k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na pultech obchodů k mání. FullView displej zakrývá prakticky celou čelní stranu, nabízí úhlopříčku 6,58" a rozlišení Full HD+, tedy 2640 x 1200 obrazových bodů. Díky technologii OLED, kterou mimochodem využívají právě nejnovější iPhony s pořadovým číslem 11, by měla novinka vynikat v barevném podání.

Foto: archív výrobce

Huawei P40 Pro

Solidní výkon, povedený displej

Modelu Huawei P40 Pro rozhodně nechybí ani pořádná dávka výkonu. Srdcem telefonu je čipset Kirin 990 5G, který pochází přímo z dílen společnosti Huawei. Jeho osm jader je rozděleno celkem do tří skupin – 2x 2,86 GHz, 2x 2,36 GHz a 4x 1,95 GHz. Případní zájemci mohou počítat i s podporou rychlých mobilních sítí 5G, jak již koneckonců napovídá samotný název.

Telefon má k dispozici 8 GB operační paměti a 256GB úložiště, podporovány jsou také paměťové karty. Nejde však o tradiční microSD, ale o standard Nano Memory Card. Kapacita akumulátoru je 4200 mAh, k dispozici je rychlé dobíjení (40 W) a bezdrátové nabíjení (27 W). Nechybí ani možnost sdílení elektrické energie s dalším zařízením.

Případní zájemci se však musí smířit s osekanou verzí operačního systému Android. Kvůli americkým sankcím totiž Huawei u svých nových přístrojů od loňského května nesmí používat některé programy. Nefungují například mapy Google, mailový klient Gmail, přehrávač YouTube či obchod s aplikacemi Google Play. Huawei nicméně všechny aplikace nahrazuje alternativami, které jsou k dispozici prostřednictvím AppGallery.

Huawei P40 Pro se již nyní nabízí v rámci předobjednávky v obchodech za 25 990 Kč, uživatelé k telefonu navíc získají bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds 3 Wireless Earphones v hodnotě 4749 Kč. Fyzicky skladem by obchodníci přístroj měli mít v pondělí 6. dubna.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 11 Pro Max

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám