Hlavní obsah

Špičkový fotomobil od Honoru přijde s levnější posilou

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Honor láká v domovské Číně na svou novou vlajkovou loď s označením 30 Pro+. Vedle ní se nicméně budou nabízet také dva levnější modely, které svou výbavou rozhodně neurazí. Otazník visí bohužel nad tím, kdy se všechny tři novinky dostanou na pulty tuzemských obchodů.

Foto: archív výrobce

Honor 30 Pro+

Článek

Honor 30 Pro+ představuje to nejlepší, co bude od této značky letos k mání. Zaujme především sestavou svých fotoaparátů – hlavní senzor na zadní straně nabízí rozlišení 50 Mpx, velikost 1/1.28" a světelnost f/1.9 RYYB. V jeho výbavě nechybí ani optická stabilizace OIS s automatickým ostřením Octa PDAF.

Ultraširokoúhlý fotoaparát se pak chlubí rozlišením 16 MPx, samozřejmostí je teleobjektiv s pětinásobným optickým přiblížením a se světelností F/3.4. Ten nabízí rozlišení 8 megapixelů.

Vysoký výkon samozřejmostí

Stydět se novinka nemusí ani za svůj výkon. Srdcem telefonu je čipset Kirin 990 5G, který pochází přímo z dílen společnosti Huawei. Jeho osm jader je rozděleno celkem do tří skupin – 2x 2,86 GHz, 2x 2,36 GHz a 4x 1,95 GHz. Případní zájemci mohou počítat i s podporou rychlých mobilních sítí 5G, jak již koneckonců napovídá samotný název.

Telefon má k dispozici 8 nebo 12 GB operační paměti a 256GB úložiště, podporovány jsou také paměťové karty. Nejde však o tradiční microSD, ale o standard Nano Memory Card. Kapacita akumulátoru je 4200 mAh, k dispozici jsou rychlé dobíjení (40 W) a bezdrátové nabíjení (27 W). Nechybí ani možnost sdílení elektrické energie s dalším zařízením.

FullView displej zakrývá prakticky celou čelní stranu, nabízí úhlopříčku 6,58" a rozlišení Full HD+, tedy 2640 x 1200 obrazových bodů. Díky technologii OLED, kterou mimochodem využívají právě nejnovější iPhony s pořadovým číslem 11, by měla novinka vynikat v barevném podání.

Foto: archív výrobce

Rodina telefonů Honor 30

Nižší cena díky ústupkům

Další dvě novinky by měly být levnější, nicméně uživatelé se musí smířit s jistými ústupky. Honor 30 Pro tak nabídne pouze variantu s 8 GB RAM a se 128GB pamětí, případní zájemci nemohou počítat ani s bezdrátovým dobíjením jako u verze se znaménkem plus v názvu.

Šetřilo se také na fotoaparátech, hlavní senzor nabízí rozlišení pouze 40 MPx. Je navíc zároveň menší, jeho velikost je 1/1.7“.

Nejlevnějším, ale zároveň nejhůře vybaveným, pak bude Honor 30. Tech se pochlubí 6,53palcovým displejem, který však již není zakřivený. Jde však stále o špičkový OLED panel. Fotoaparáty jsou shodné jako u Honoru 30 Pro, nicméně vepředu je 32MPx selfie kamera. Vybavenější verze mají vepředu duální optiku, navíc mají osmimegapixelový senzor. Ústupky se týkají také výkonu, neboť Honor 30 staví na Kirinu 985.

Případní zájemci se však musí smířit s osekanou verzí operačního systému Android. Kvůli americkým sankcím totiž Huawei – potažmo Honor – u svých nových přístrojů od loňského května nesmí používat některé programy. Nefungují například mapy Google, mailový klient Gmail, přehrávač YouTube či obchod s aplikacemi Google Play. Huawei nicméně všechny aplikace nahrazuje alternativami, které jsou k dispozici prostřednictvím AppGallery.

Kdy a za jakou konkrétní cenu budou novinky uvedeny na tuzemský trh, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Honor 30 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám