Hlavní obsah

Špičkové telefony od Samsungu zlevnily o tisíce korun

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povánoční výprodeje výrazně srazily cenu špičkových telefonů od společnosti Samsung. U modelů Galaxy Note10 a Galaxy Note10+ je tak možné ušetřit klidně i několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Chytré telefony Samsung Galaxy Note10 a Note10+Video: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Note10 se ještě v listopadu v obchodech prodával od 22 999 Kč, za variantu Galaxy Note10+ pak případní zájemci zaplatili 28 999 Kč. Cena mohla být samozřejmě ještě citelně vyšší, pokud uživatelé sáhli po provedení s větším úložištěm.

Aktuálně jsou však cenovky výrazně příznivější. V případě Galaxy Note10 startují podle Zboží.cz na 18 100 Kč, zatímco verze Galaxy Note10+ vyjde na 22 400 Kč.

Galaxy Note10 bude nejspíše posledním telefonem svého druhu

Mobil

Jak již samotný název napovídá, větší z dvojice je verze se znaménkem plus v názvu. Ta má 6,8palcový displej s rozlišením Quad HD+, tedy 3040 x 1440 obrazových bodů. Proti tomu základní Galaxy Note 10 nabízí dotykovou plochu o velikosti 6,3 palce a s rozlišením full HD+ (2280 x 1080 obrazových bodů).

Odlišná je také u obou telefonů nabízená výbava, byť oba přístroje staví na osmijádrovém procesoru Exynos 9825, u kterého jsou jednotlivá jádra taktována na 2,7 GHz + 2,4 GHz + 1,9 GHz. Galaxy Note 10+ má totiž k dispozici 12 GB operační paměti, 256GB nebo 512GB úložiště, které je možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet microSD až o 1 TB, a akumulátor s kapacitou 4300 mAh.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note 10 a Note10+

Foto: archív výrobce

Jihokorejský elektronický gigant použil u novinek nejmenší a zároveň největší displej v celé historii řady Note.

Proti tomu menší Galaxy Note10 disponuje pouze 8 GB operační paměti, 256GB úložištěm a 3500mAh baterií. Slot pro paměťové karty byste u něj hledali marně. Oba telefony navíc přišly o klasický sluchátkový jack 3,5 mm.

V útrobách novinek se stejně jako u všech předchůdců řady Note ukrývá pero S Pen. To bylo ale přepracováno, takže kromě psaní poznámek zvládá i různá gesta. Uživatelé mohou nyní své poznámky upravovat zmenšováním, zvětšováním či měnit barvu textu. Takto lze pouhými několika klepnutími zformátovat a nasdílet zápis z jednání nebo proměnit závan inspirace v editovatelný dokument.

Nově jsou u pera S Pen podporovány také tzv. Air actions, které umožňují částečně telefon ovládat gesty. Díky zpřístupnění SDK pro Air actions mohou vývojáři vytvářet vlastní ovládací gesta, která budou uživatelé moci použít při hraní her nebo při práci s oblíbenými aplikacemi.

Foto: archív výrobce

Pero S Pen

Foto: archív výrobce

Pohled do útrob jedné z novinek

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Špičkový mobil za 38 korun? Lepší je neklikat

Využít zájmu lidí o nejrůznější slevy a soutěže, které kolují běžně internetem, se rozhodli počítačoví piráti. V podvodné nabídce pod hlavičkou operátora...

Výběr článků

Načítám