Hlavní obsah

Slevy se nekonají. Skládačky od Samsungu podražily o tisíce

Novinky, bri

Společnost Samsung se už nějakou dobu snaží na tuzemském trhu zaujmout se dvěma skládacími smartphony, které se chlubí ohebnými displeji. Modely Galaxy Fold a Galaxy Z Flip však nyní podraží – případní zájemci si budou muset připlatit několik tisíc korun. Důvodem je patrně nepříliš příznivý kurz koruny vůči euru.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Článek

Když jsou na pultech obchodů chytré telefony několik měsíců, zpravidla se zákazníci mohou těšit na slevy. Aktuální ekonomická situace, kdy koruna oslabila vůči euru již o více než dvě koruny, však žádným akcím příliš nenahrává.

Zákazníci tak mohou být svědky nepříliš časté podívané, kdy jsou špičkové chytré telefony dražší než v době, kdy byly oficiálně uvedeny na tuzemský trh.

Například Samsung Galaxy Fold se v některých obchodech loni před Vánocemi prodával za baťovských 49 990 Kč. Výrobcem doporučená cena nicméně tehdy byla 53 990 Kč. A nyní poskočila citelně směrem vzhůru, telefon případné zájemce vyjde na 57 990 Kč.

Zájem o druhou skládačku od Samsungu je vysoký

Mobil

Samsung Galaxy FoldVideo: archív výrobce

Cena se navýšila také u novinky Galaxy Z Flilp, kterou bylo možné ještě minulý měsíc zakoupit za 38 990 Kč. Šlo tak o nejlevnější chytrý telefon s ohebným displejem na tuzemském trhu. V současnosti si však již výrobce naúčtuje 41 990 Kč.

Galaxy Fold měl ambice nahradit i počítačový tablet. První ohebný mobil od Samsungu, který je stále ještě v prodeji, má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Jak je z řádků výše nejspíše již patrné, Galaxy Z Flip nemá ambice model Fold nahradit. Ohybnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

8K videa dají pamětím mobilů pěkně zabrat

Fotoaparáty v chytrých telefonech jsou rok od roku kvalitnější, nejnovější generace prémiových smartphonů tak bez problémů zvládají natáčet videa v rozlišení...

Výběr článků

Načítám