Hlavní obsah

Sítě Vodafonu nestíhají vysoký nápor, lidé se nemohou dovolat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli pondělnímu omezení pohybu lidí Češi evidentně více využívají služeb mobilních operátorů. Sítě Vodafonu ale takový nápor podle ohlasů uživatelů nestíhají, problémy jsou především s telefonními hovory. Podle některých zákazníků však nefungují v některých lokalitách ani SMS zprávy a mobilní internet.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vůbec se nemůžu dovolat do cizí sítě, občas kolabují i hovory v rámci stejné sítě,“ postěžovala si Monika M., zákaznice Vodafonu.

Podobné zkušenosti nicméně hlásí desítky dalších uživatelů, kteří mají problémy se svými mobily. „Nefunguje už ani internet a SMS zprávy protistrany také nedostávají,“ nahlásil operátorovi své problémy Michal H.

Nemocnice omezují zbytnou péči

Koronavirus

Operátor se prostřednictvím Facebooku všem zákazníkům omlouvá s tím, že příčina je v aktuálně vysokém provozu. „V souvislosti s tím může docházet k potížím ve spojování některých hovorů v mobilních sítích, zejména při volání mezi sítěmi,“ stojí v prohlášení operátora.

„Technici pracují na tom, aby bylo potíží co nejméně. Omlouváme se vám za komplikace a prosíme vás o trpělivost,“ uzavřeli zástupci Vodafonu. Kdy by mohla být situace zcela vyřešena, však není v tuto chvíli jasné.

Aktuální situaci přiblížil i Ondřej Luštinec z tiskového oddělení Vodafonu: „Dnes registrujeme násobný počet volání v naší síti, navíc významně navýšený o volání na linku 1212, kterou jsme během nedělního odpoledne v rekordním čase zprovoznili. Tak obrovský provoz naráží na úzká místa, kterými jsou propojení s ostatními operátory.“

„Volání v rámci Vodafonu funguje bez problémů, při volání do a z jiných sítí narážíme na kapacitu propojení a některá volání nemusí proběhnout. Navyšujeme teď kapacity propojení, aby se během několika hodin situace zlepšila,“ uvedl pro Novinky.cz Luštinec.

V sítích O2 a T-mobilu zatím lidé žádné podobné problémy nehlásili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám