Hlavní obsah

Samsung vrací do hry legendární Galaxy S III

Novinky, mif

Samsung Galaxy S III byl zřejmě nejúspěšnějším smartphonem tohoto výrobce. Jako jediný top model totiž zaujal v roce 2012 zákazníky více než konkurenční Apple iPhone, a stal se tak králem trhu. To je nejspíše i jedním z důvodů, proč se jihokorejský elektronický gigant rozhodl oprášit jeho zašlou slávu a v upravené verzi jej vrací do prodeje pod názvem Neo.

Foto: archív výrobce

Galaxy S III Neo

Článek

„Smartphone Samsung Galaxy S III si v minulých letech získal řadu příznivců. Nejen jeho fanoušky jistě potěší inovovaná verze Galaxy S III Neo, která je ještě výkonnější a odpovídá nejnovějším trendům v oblasti mobilních zařízení,“ řekl Ladislav Fencl, produktový specialista z české pobočky Samsungu.

Samsung Galaxy S III Neo je vybaven 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u něj byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Kromě displeje je u novinky totožný také čtyřjádrový procesor Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz. K dispozici má místo 1 GB hned 1,5 GB operační paměti. Model Neo pohání operační systém Android 4.4.

Fotoaparáty má přístroj tradičně dva. Na čelní straně je jeden s rozlišením 1,9 megapixelu pro videokonference a na zadní straně druhý osmimegapixelový pro focení, který zvládne i natáčení videí ve vysokém rozlišení.

Trojka nasadila laťku vysoko

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Původní model Galaxy S III se zapsal do historie jako jediný chytrý telefon, který dokázal pokořit v prodejích iPhone od Applu. V roce 2012 se jej ve třetím čtvrtletí prodalo 18 miliónů, zatímco jablečný smartphone skončil na druhém místě s 16,2 miliónu prodaných kusů. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S III Neo se v Česku prodává za 5999 Kč. Řada tuzemských prodejců ale ještě nabízí i původní, a tedy pomalejší trojku, která podle nákupního rádce Zboží.cz vyjde paradoxně dráže. Její ceny se pohybují od 6140 do 14 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám