Hlavní obsah

Samsung odhalil obří smartphony Mega

Novinky, mif

Společnost Samsung ve čtvrtek odhalila phablety řady Mega. Zakoupit bude možné větší model s 6,3palcovým displejem, který má téměř srovnatelnou velikost se sedmipalcovými tablety, a menší s úhlopříčkou monitoru 5,8 palce.

Foto: Samsung

Galaxy Mega 6.3

Článek

Výrobce uvedl, že větší telefon Galaxy Mega 6.3 je vzhledem ke své velikosti ideální ke sledování videa či k používání dvou aplikací vedle sebe. Upozornil, že i navzdory svým velkým rozměrům váží necelých 200 gramů, vejde se do kapsy a lze ho ovládat jednou rukou.

Foto: Samsung

Nové phablety Galaxy Mega

Základem novinky bude dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GHz a 1,5GB operační paměť. Menší model Galaxy Mega 5.8 bude nepatrně pomalejší. Kapacita operační paměti bude sice stejná, ale dvoujádrový procesor bude pracovat na frekvenci 1,4 GHz.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Kdy se phablety objeví na tuzemském trhu a za jakou cenu, zatím společnost Samsung neprozradila. Podle neoficiálních informací by je prodejci měli do svých nabídek zařadit už na přelomu května a června. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám