Hlavní obsah

Phablety Mega začne Samsung prodávat už za měsíc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung představila svou vlajkovou loď Galaxy S4 teprve před čtyřmi týdny a už se chystá na zahájení prodeje celé nové modelové řady Mega, která se bude vyznačovat velkou úhlopříčkou displeje. První dva přístroje by se měly podle serveru SamMobile.com objevit na pultech obchodů už na přelomu května a června.

Foto: Samsung

Společnost Samsung je považována za průkopníka na trhu phabletů. Na obrázku je Samsung Galaxy Note II.

Článek

Společnost Samsung zatím informace o chystaných phabletech nijak nekomentovala. První zmínky o nich ale začaly internetem kolovat už minulý týden. [celá zpráva]

Obě novinky bude možné zakoupit v černé a bílé barvě. Menší GT-I9152 bude disponovat 5,8palcovým displejem a větší GT-I9200 nabídne 6,3palcový dotykový panel. Pracovat budou pod operačním systémem Android.

Přesné technické parametry zatím nejsou známy. Jisté ani není to, jak budou přístroje vypadat. Lze ale předpokládat, že se budou držet zaobleného designu aktuálně nabízeného phabletu Samsung Galaxy Note II.

Co jsou to phablety?
Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do pěti palců. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují již takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.Displeje phabletů mají velikost od pěti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám