Hlavní obsah

Samsung Galaxy S5 se v Česku nabízí za 19 500 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung zatím neprozradila, kdy se začne přesně prodávat smartphone Galaxy S5 a kolik bude stát. V nabídce tuzemských obchodů se však tato žhavá novinka objevila. Cena je nicméně citelně vyšší, než za kolik se loni prodával předchůdce této vlajkové lodi. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Samsung Galaxy S5

Článek

Samsung Galaxy S4 se začal prodávat loni v listopadu za oficiální cenu 16 990 Kč. Nabídky internetových obchodů však tehdy startovaly už na 15 645 Kč.

Pátá generace eska se aktuálně na tuzemském trhu podle Zboží.cz nabízí v rámci předobjednávky za 19 500 Kč. Dostupnost je zatím neznámá, jihokorejský elektronický gigant nicméně na pondělní tiskové konferenci potvrdil, že na pultech obchodů se přístroj objeví v průběhu dubna.

Samsung se proti modelu S4 posunul zase o kus dál i výkon. Čtyřjádrový procesor pracuje při taktu 2,5 GHz, k dispozici jsou 2 GB operační paměti a o dvacet procent větší akumulátor. Díky tomu by pátá generace měla vydržet pracovat bez elektrické zásuvky citelně déle. Novinkou je také speciální šetřící mód (Ultra power saving mode), díky kterému vydrží uživatel na příjmu celý den, i když mu zbývá pouze 10 % baterie.

Dotykový displej modelu Galaxy S5 má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Novinkou je snímač otisků prstů. Ten se ukrývá, stejně jako u konkurenčního iPhonu 5S, v domovském tlačítku pod dotykovým panelem.

Foto: Albert Gea, Reuters

Nový Samsung Galaxy S5

Pátá generace je vybavena 16megapixelovým fotoaparátem, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K. Zajímavostí je mód Selective Focus, který dokáže rozostřit pozadí fotografie, ta díky tomu vypadá, jako by byla pořízena profesionální zrcadlovkou.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zadní kryt je perforovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám