Hlavní obsah

Samsung Galaxy S4 byl v Česku vyprodaný během hodiny

Novinky, mif

Očekávaný chytrý telefon Galaxy S4 byl v Česku během první hodiny vyprodaný. Přístroj si za doporučenou cenu 16 990 Kč koupilo ve značkových prodejnách v Praze a v Brně 130 lidí. Konkurenční výrobci zpravidla prozrazují místo lokálních výsledků globální prodeje.

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S4

Článek

"Další dodávka telefonů je již na cestě. Během příštího týdne by se telefon měl objevit v nabídce operátorů i u prodejců elektroniky," řekl ČTK mluvčí Samsungu Jiří Janeček.

Na internetu nabízí podle nákupního rádce Zboží.cz Galaxy S4 bezmála sedm desítek prodejců, většina však nemá přístroj skladem. Ceny startují na 15 299 Kč, což je téměř o tisíc korun více, než za kolik se nyní nabízí konkurenční iPhone 5.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prodej nového Samsungu Galaxy zahájenVideo: Reuters

Základem telefonu je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,9 GHz a 2 GB operační pamětí. Dotykový displej se pochlubí úhlopříčkou pět palců a rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů). Stejně velké panely nabízí prakticky všichni největší konkurenti kromě společnosti Apple (iPhone má úhlopříčku čtyři palce).

Samozřejmostí jsou dva vestavěné fotoaparáty. Ten na zadní straně má rozlišení 13 megapixelů a přední dva megapixely. Co nejvyšší kvalitu fotografií pak zajišťuje technologie Drama Shot. Ta je schopna vytvořit kontinuální časosběrný záznam - během čtyř sekund dokáže zachytit až sto snímků. Uživatel si pak vybere ty nejlepší.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Zajímavá je také funkce Dual Camera, díky které mohou být oba fotoaparáty používány současně, a to i při natáčení videa. Podle jihokorejského elektronického giganta se tak už nebude stávat, že z momentek bude vynechána osoba, která je pořizuje.

Lákadlem jsou i nejrůznější vychytávky, jako je například bezdotykové ovládání nebo monitorování zdravotního stavu pacienta. [celá zpráva]

Předchozí model Galaxy S III se zapsal do historie jako jediný chytrý telefon, který dokázal pokořit v prodejích iPhone od Applu. Loni se jej ve třetím čtvrtletí prodalo 18 miliónů, zatímco jablečný smartphone skončil na druhém místě s 16,2 miliónu prodaných kusů. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám