Hlavní obsah

Rozdíly v cenách jsou propastné, za nejlepší mobil od Samsungu si připlatíte 10 000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předobjednávky na nové vrcholné smartphony od společnosti Samsung jsou v plném proudu. Rozdíly v cenách mezi jednotlivými modely jsou ale propastné. Za nejlepší variantu si případní zájemci připlatí téměř deset tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: Novinky

 
Článek

Všechny tři nové vlajkové lodi se začnou oficiálně prodávat až příští týden v pátek. Předobjednávky nicméně tuzemští obchodníci přijímají již nyní. Základní provedení Galaxy S21 vyjde případné zájemce na 23 990 Kč, verze s větší obrazovkou Galaxy S21+ pak stojí 27 990 Kč. Nejlepší varianta Galaxy S21 Ultra se nabízí za 33 490 Kč.

Samsung ukázal tři konkurenty iPhonů 12. A to není všechno

Mobil

Modely řady Galaxy S21 zaujmou hned na první pohled svým unikátním vzhledem. Platí to především o zadní straně. Na ní jsou totiž fotoaparáty umístěny na vystouplém ostrůvku, který je navíc u některých provedení zvýrazněn ještě odlišnou barvou. Samsung tím chce dát jasně najevo, jak jsou fotoaparáty u nových modelů důležité. Jde v podstatě o prodloužení kovového postranního rámu.

Vzhledem se obě novinky podobají jako vejce vejci, ale liší se pochopitelně velikostí. Je to dáno jinou velikostí displeje. Galaxy S21 nabízí úhlopříčku 6,2 palce, Galaxy S21+ pak 6,7 palce a nejlepší verze Galaxy S21 Ultra 6,8 palce. V případě posledního zmiňovaného modelu je navíc obrazovka zakřivená, plynule se přelévá z čelní strany na bočnice.

Představení chytrého telefonu Samsung Galaxy S21Video: Novinky

Představení chytrého telefonu Samsung Galaxy S21+Video: Novinky

Fotoaparáty v hlavní roli

Fotografická výbava je však již odlišná. U modelu Galaxy S21 a Galaxy S21+ nalezneme na zadní straně tři fotoaparáty. Základem je hlavní senzor s rozlišením 12 MPx, který se chlubí ostřením Dual Pixel a optickou stabilizací (F1,8). Dále je k dispozici 64MPx teleobjektiv se světelností F2,0, jenž stačí až na trojnásobné optické přiblížení. V kombinaci s digitálním přiblížením je k dispozici 30násobný Space Zoom. Posledním fotoaparátem na zadní straně je 12MPx ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 120°, jeho světelnost je F2,2.

Model Galaxy S21 Ultra má však na zadní straně čtyři fotomoduly – ultraširoký, širokoúhlý a dva teleobjektivy. Základem systému je výrazně snímač s rozlišením 108 MPx, který je schopný pořídit HDR fotografie v 12bitové hloubce se 64násobnou barevnou paletou a více než trojnásobným dynamickým rozsahem (v porovnání s Galaxy S20).

Space Zoom narostl díky dvěma teleobjektivům až na 100násobné přiblížení. Konkrétně je k dispozici trojnásobný a desetinásobný optický zoom, oba jsou přitom vybaveny systémem automatického ostření Dual Pixel (2PD).

Nový osmijádrový procesor zvýší výkon špičkových mobilů

Hardware

Špičkový výkon

Výkon bude u modelu Galaxy S21 Ultra navíc vyšší než u dvou nižších modelů. Srdcem telefonu je sice opět procesor Exynos 2100, nicméně přístroj nabízí volitelně 12 nebo 16 GB operační paměti, což by mělo být v praxi skutečně znát.

Vůbec poprvé v historii dostává řada S dotykový stylus S Pen. Ten byl doposud výsadou řady Galaxy Note. Na rozdíl od řady Note nebude ale u novinky dotykový stylus integrován do těla. Pokud jej budou chtít lidé nosit u sebe, schovají jej do pouzdra. Tím se nicméně proporce zařízení ještě zvětší.

Představení chytrých telefonů Galaxy S21 a Galaxy S21+Video: archív výrobce

Premiéra chytrého telefonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám