Hlavní obsah

Prvním i druhým nejprodávanějším chytrým telefonem je iPhone

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Apple může oslavovat. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se podařilo iPhonu obsadit hned první dvě příčky mezi nejprodávanějšími smartphony na světě. Vyplývá to ze statistik analytické skupiny Strategy Analytics.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

„iPhone 5 získal impozantních 13 procent celosvětového trhu a stal se tak nejprodávanějším smartphonem vůbec. Elegantní design, rozsáhlá distribuční síť a štědré dotace operátorů jsou hlavní příčiny tohoto úspěchu,“ uvedl analytik Strategy Analytics Neil Mawston.

Podle něj se prodalo za poslední tři měsíce loňského roku 27,4 miliónu pětkových jablečných telefonů. Ve stejném období si lidé zakoupili také 17,4 miliónu iPhonů 4S (8% tržní podíl), díky čemuž tento přístroj obsadil ve statistikách druhé místo.

Třetí příčka pak patří chytrému telefonu Galaxy S III od společnosti Samsung (7,1% tržní podíl). Koupilo si jej 15,4 miliónu lidí. Přitom ještě ve třetím čtvrtletí byl komunikátor jihokorejského výrobce nejprodávanějším přístrojem vůbec. [celá zpráva]

„Vrchol globální poptávky po modelu Galaxy S III je jak se zdá již za námi. Bude zajímavé sledovat, jak se s touto situací Samsung vypořádá,“ doplnil Mawston s narážkou na nadcházející mobilní veletrh Mobile World Congress ve španělské Barceloně. Na něm totiž bude Samsung vystavovat své nové přístroje. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Nejprodávanější smartphony ve čtvrtém čtvrtletí 2012
ModelProdaných kusů (v miliónech)Tržní podíl
Apple iPhone 527,412,6 %
Apple iPhone 4S17,48,0 %
Samsung Galaxy S III15,47,1 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám