Hlavní obsah

První véčko s ohybným displejem od Samsungu se vyprodává za zlomek ceny

Novinky, Ondřej Husák

Ještě během letních prázdnin se nabízel chytrý telefon Galaxy Z Flip od společnosti Samsung za 41 990 Kč. S příchodem nového školního roku však citelně zlevnil. A nyní přišel další velký cenový pád, proti původní prodejní ceně na méně než polovinu. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Galaxy Z Flip se na pultech tuzemských obchodů zabydlel teprve letos na přelomu zimy a jara. Už po půl roce se však objevila na pultech obchodů vylepšená verze, která se navíc chlubí 5G konektivitou a o něco výkonnějším hardwarem.

Právě díky takto brzké premiéře zlevnil už v září původní Galaxy Z Flip z původních 41 990 Kč na 29 990 Kč. Nyní – pouhý týden před Vánocemi – přišel další výrazný pokles ceny. Podle Zboží.cz se tento model vyprodává za 19 995 Kč, což z něj dělá suverénně nejlevnější smartphone s ohebným displejem.

Novější provedení Galaxy Z Flip 5G si však stále svou cenovku drží, případné zájemce vyjde na 42 990 Kč.

Chytrý telefon dostal kartáčky, aby se sám čistil

Mobil
Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip ohebnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Tento sofistikovaný mechanismus ukrývá desítky různých dílů, například i několik kartáčků. Ty se táhnou napříč celou šířkou konstrukce, konkrétně jsou umístěny mezi pantem a vnějšími kryty. Jejich úkolem není pouze vyplnit milimetrovou mezeru v tomto prostoru, kterou by jinak vnikaly nečistoty dovnitř, ale také čistit telefon.

Díky nové konstrukci rovněž odpadl ve srovnání s modelem Galaxy Fold výřez v displeji a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9 : 9.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám