Hlavní obsah

Špičkový mobil s 4K displejem se nabízí za zlomek ceny nové vlajkové lodi

Novinky, ort

Na pultech tuzemských obchodů se v červenci zabydlel chytrý telefon Xperia 1 II od společnosti Sony, který je ve všech ohledech lepší než jeho předchůdce. Díky tomu první generace citelně zlevnila. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia 1 se 4K OLED displejemVideo: archív výrobce

 
Článek

Xperia 1 II od Sony působí při pohledu na technické parametry jako supertelefon. Nabízí špičkový výkon, protáhlý 4K displej, velmi schopné fotoaparáty a upřít se tomuto modelu nedá ani líbivý vzhled.

To je patrně jeden z hlavních důvodů, proč výrobce nastavil cenovku velmi ambiciózně. Případní zájemci tak za druhou generaci zaplatí 32 990 Kč, což je mimochodem více než u Applu, kterému jsou často vyčítány vysoké prodejní cenovky. Špičkový iPhone 11 Pro se nabízí již od 29 990 Kč, na 32 990 Kč pak vyjde větší verze 11 Pro Max.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1 II

S ohledem na aktuální cenu je daleko zajímavější loňský top model Xperia 1, který se stále ještě v tuzemských obchodech nabízí. Ten je totiž možné podle Zboží.cz sehnat za 17 990 Kč. Cena spadla právě kvůli příchodu novějšího modelu, ještě v květnu činila 21 790 Kč.

A co za zmiňovanou sumu lidé získají? Hlavní předností starší jedničky je obrazovka. Přístroj totiž také využívá 4K OLED obrazovku s displejem CinemaWide s poměrem stran 21:9. Konkrétně jde o panel s úhlopříčkou 6,5 palce. Zajímavý je právě netradiční poměr stran. Díky tomu se při sledování filmů nezobrazují černé rámečky okolo, ale je skutečně využita celá obrazová plocha. Vhod také přijde u filmových radovánek podpora multidimenzionálního zvuku Dolby Atmos.

Atraktivní cena a tři fotoaparáty vzadu. Xperia L4 má ale i slabiny

Mobil

Pracovní tempo udává procesor Snapdragon 855, který proti předchůdci nabízí také podporu vysokorychlostního Gigabit LTE. Telefon disponuje také funkcí Snapdragon Elite Gaming pro bezproblémové zvládání aplikací a her kladoucích na procesor velké nároky. Operační paměť dosahuje kapacity 6 GB.

Další předností Xperie 1 je trojitý fotoaparát na zadní straně telefonu. Ten se hodí pro jakoukoli situaci a světelné podmínky: 16mm objektiv pro širokoúhlé krajiny, univerzální 26mm objektiv a 52mm objektiv pro fotografování na delší vzdálenosti (ekvivalent 35 mm kinofilm).

Řadu technologií přitom jednička sdílí s oceňovanými fotoaparáty Alfa s výměnnými objektivy od Sony, například automatické ostření Eye AF či možnost sekvenčního snímání rychlostí 10 snímků za sekundu se sledováním AF/AE (autofokus a automatická expozice). Na kvalitu fotoaparátů byl zkrátka kladen velký důraz.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia 1

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám