Hlavní obsah

Překupníci si ze SIM karet udělali zlatý důl. 100 GB dat nabízejí i za 10 000 Kč

Novinky, Miloslav Fišer

S příchodem nového školního roku ukončila společnost O2 letní nabídku limitovaných SIM karet, které nabízely obrovskou porci 100 GB dat za pouhých 300 Kč měsíčně. U operátora se tedy tyto předplacenky již sehnat nedají, čehož okamžitě využili překupníci. SIM kartu lidem nabízejí na bazarech a internetových aukcích klidně i za 10 000 Kč.

Foto: mif, Novinky

Nabídka SIM karty od O2 na dražebním portálu Aukro.

Článek

Pikantní na tom je, že objednat si SIM kartu během léta mohl kdokoliv v podstatě zadarmo. Zaplatil totiž jen za kredit, který byl na předplacence nahraný. Překupníci se tedy snaží využít situace, kdy si lidé zapomněli nebo nestihli SIM kartu od O2 pořídit a nyní by o takto levný mobilní internet stáli.

Takto levná mobilní data totiž nenabízí žádný tuzemský operátor ani v rámci paušálních služeb, natož pak u předplacenek. Koneckonců přímo u O2 vyjde tarif s neomezeným voláním i SMS zprávami a 1 GB mobilních dat na 499 Kč měsíčně.

Překupníci si tak z nedostatkového zboří udělali doslova zlatý důl. Většina jich nabízí SIM karty z letní akce za částky okolo dvou až tří tisíc korun, někteří se ale nezdráhají po kupujících žádat rovných deset tisíc korun.

O2 nabídne 100 GB dat měsíčně za 300 korun. Lidé si ale musí pospíšit

Mobil

Vyprodáno mají i překupníci

A zkušenost redaktora Novinek potvrzuje, že lidé jsou ochotni skutečně přemrštěné ceny zaplatit. Některé nabídky od překupníků na internetu jsou totiž již rozebrané. „Chcete tu SIM kartu od O2 za 1500 Kč se 100 GB dat? Všechny tři jsou již prodané,“ reagovala obchodnice z Ústí nad Labem na poptávku.

Redaktor neuspěl ani u dalších dvou nabídek, kde byla vystavena cenovka okolo dvou tisíc korun. SIM karty s obrovskou porcí dat byly již prodané.

Foto: mif, Novinky

Někteří překupníci chtějí za SIM kartu klidně i 10 000 Kč.

Limitovaná edice SIM karet neměla žádné háčky. V praxi atraktivní tarif funguje velmi jednoduše. Každý měsíc se lidem z dobitého kreditu strhne 300 Kč, za což na oplátku získají avizovaných 100 GB mobilních dat po dobu následujícího měsíce. Levný mobilní internet mohou lidé využívat, dokud ho sami nezruší.

Atraktivní je jistě také to, že balíček si mohou dobít například jen ve chvíli, kdy data skutečně potřebují. Pokud totiž na SIM kartě nebude dostatečný kredit, balíček nebude zakoupen, samotná SIM karta ale o svou hlavní výhodu nepřichází – prostě začne být opět funkční až ve chvíli, kdy kredit opět dobijete.

SIM kartu od O2 je tedy možné používat klidně jen v době dovolených, abyste nepřišli o připojení k internetu.

Limitovaná nabídka může také představovat zajímavé řešení pro notebooky, tablety a další zařízení, která se připojují na cestách k internetu. Samozřejmě lze SIM karty využít také v chytrých telefonech, je s nimi možné bez problémů volat i posílat SMS zprávy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám