Hlavní obsah

Podíl uživatelů chytrých telefonů stoupne na třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíl uživatelů chytrých telefonů v síti T-Mobile letos vzroste z loňských 20 procent na 33 procent. Operační systém Android se stane nejoblíbenější platformou, když předstihne Symbian od Nokie. Růžový operátor má téměř 5,5 miliónu zákazníků. Uvedli to zástupci T-Mobilu na středečním setkání s novináři.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Podíl prodávaných telefonů s operačním systémem se podle viceprezidentky pro rezidentní marketing Dany Tomáškové neustále zvyšuje. "Zatímco na začátku minulého roku to byly čtyři telefony z deseti, na konci roku to bylo 70 procent," uvedla.

Loni operátor prodal kolem čtvrt miliónu chytrých telefonů, což byla zhruba polovina všech prodaných přístrojů. Nyní firma nabízí 41 typů telefonů, z toho 32 modelů jsou smartphony. Letos očekává, že nabídne první přístroje pro nové mobilní sítě LTE.

Nejpopulárnější operační systém je stále Symbian od Nokie, ale dotahuje se na něj Android. Třetí příčka patří Apple iOS. Nejprodávanější značkou byl u T-Mobilu Samsung.

Data v mobilu používá 40 procent žen a 60 procent mužů. Od roku 2010 se objem přenášených dat v síti T-Mobilu zvýšil o 600 procent a počet uživatelů stoupl o 400 procent. Nejvyšší podíl uživatelů dat je v Praze, nejnižší na Vysočině. Internet v mobilu lidé využívají zejména k hledání praktických informací, dopravního spojení a řešení problémů, uvedla firma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám