Hlavní obsah

Odolný smarpthone od Sony přijde na trh dříve, než se čekalo

Novinky, zgl

Odolný chytrý telefon Sony Xperia M4 Aqua, který byl představen zkraje března na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně, se měl podle prvních indicií objevit v prodeji až v průběhu léta. Jak se ale nakonec ukázalo, v obchodech se jej dočkáme už na konci jara – v květnu.

Foto: archív výrobce

Xperia M4 Aqua

Článek

Někteří tuzemští prodejci nabízejí Xperii M4 Aqua v rámci předobjednávky už nyní. Cena v drtivé většině případů podle Zboží.cz kopíruje výrobcem doporučenou cenu 7990 Kč, některé obchody si však přístroj cení i na více než deset tisíc korun.

Hlavní předností nové čtyřky je certifikace IP 68. Je tedy plně vodotěsná, do hloubky až 1,5 metru může být ponořena na dobu půl hodiny. Konstrukce zároveň smartphone brání před vniknutím prachu a jiných nečistot. I přes zvýšenou odolnost působí novinka elegantním dojmem, protože všechny součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou pouze 7,3 mm.

Foto: archív výrobce

Xperia M4 Aqua

Hardwarovou výbavou nová xperie nepatří rozhodně k high-endu, ale svým výkonem rozhodně ostudu také neudělá. V útrobách novinky se skrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 s frekvencí 1,5 GHz, grafický čip Adreno 405 a 2 GB operační paměti.

Displej má úhlopříčku pět palců a rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů. Pro uložení dat pak slouží 16GB paměť, kterou je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSDHC. Novinka pracuje s operačním systémem Android 5.0 Lollipop.

Z multimediální výbavy se sluší vyzdvihnout především hlavní fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, který pracuje se snímačem Sony Exmor RS a nabízí slušnou světelnost F2.0 a citlivost až ISO 3200. Přední kamera je pak pětimegapixelová.

Foto: archív výrobce

Xperia M4 Aqua

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám