Hlavní obsah

Nový nerozbitný mobil za pět tisíc odolá vodě, mrazu i pádům

Novinky, mif

Nový mobilní telefon od Evolvu neoslní zákazníka kompaktními rozměry, tenkým elegantním vzhledem, nízkou hmotností, ani škálou metalických pastelových barev, v kterých byste jej mohli zakoupit. Novinka přesto plní svůj úkol na výbornou – mobilní telefon je totiž takřka nerozbitný.

Článek

Hlavní předností mobilního telefonu Evolve Survivor je jeho pogumované tělo vystužené kovovým rámem, díky kterému je zařízení takřka nerozbitné.

Novinka odolá vlhkosti, dešti, sněhu i pádům. Pokud vám navíc mobilní telefon spadne na zem, měl by přežít i přejetí osobním automobilem.

Mobil poslouží také jako kompas

Telefon je možné používat v -20 °C, ale také v 60 °C. Navíc odolá až 85% vlhkosti. Dobrodružnější jedinci ocení i netradiční funkce, jako je teploměr, tlakoměr, výškoměr nebo kompas.

Neméně zajímavé jsou funkce LED svítilny nebo laserového ukazovátka. Ty je možné používat i pokud je telefon vypnutý.

Pokud se telefonu vybije baterie a nikde není k dispozici elektrická síť, můžete jej nabít pomocí speciální ruční dobíječky. Ta bohužel ale není součástí balení.

Paměť telefonu pojme až 300 kontaktů a 100 SMS zpráv. Navíc je možné paměť ještě rozšířit pomocí paměťové karty typu microSD s kapacitou 16 GB. S počítačem Evolve Survivor komunikuje pomocí tradičního USB portu.

Na jedno dobití by měl mobil vydržet pracovat až 450 hodin. Rozměry přístroje jsou 53 mm x 115 mm x 24 mm. Extrémně odolný mobil Evolve Survivor je v současnosti dostupný na našem trhu za cenu necelých pět tisíc korun.

Konkurence od Motoroly si rozumí s Windows

Motorola MC75 patří mezi zařízení typu EDA (Enterprise Digital Assistant), která jsou určena speciálně pro ztížené pracovní podmínky v terénu.

Novinka kombinuje vysokorychlostní přístup k hlasu a datům s podporou 3G sítí založených na HSDPA a CDMA-EVDO (Rev A) standardech pro bezdrátovou komunikaci.

:. Zařízení je postaveno na platformě Microsoft Windows Mobile 6.0. Foto: Archiv

Odolné EDA zařízení nabídne bezdrátové připojení k internetu pomocí standardu WiFi 802.11a/b/g a 2megapixelovou digitální samozaostřovací kameru.

Technické parametry

  • Mobilní telefon: Evolve Survivor
  • Sítě: GSM 900/1800 Mhz
  • Displej: 2palce, 65 000 barev, 176 x 220 obrazových bodů
  • Paměť: paměťové karty microSDHC s kapacitou až 16 GB
  • Ostatní funkce: FM rádio, MP3 přehrávač, teploměr, tlakoměr, výškoměr, kompas, svítilna, laserové ukazovátko, budík, poznámkový blok, hodiny, kalendář, stopky, kalkulačka, hry
  • Provozní doba: 240 - 450 minut
  • Pohotovostní doba: 240 - 250hodin
  • Rozměry: 53 mm x 115 mm x 24 mm
  • Hmotnost: 138 gramů
  • Obsah balení: mobilní telefon, USB kabel, síťová nabíječka, stereo sluchátka

Srdcem zařízení je procesor společnosti Intel, konkrétně se jedná o model XScale PXA270 s frekvencí 624 MHz. Počítačové nadšence dozajista potěší, že zařízení pracuje pod operačním systémem Microsoft Windows Mobile 6.0.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám