Hlavní obsah

Nový mobil Dellu chce zlomit vaz iPhonu 4

Los Angeles

Americký výrobce počítačů Dell pustil do prodeje svůj první chytrý mobil pro americký trh. Dotovaný přístroj Aero s operačním systémem Android bude v síti operátora AT&T stát 100 dolarů (zhruba 1960 Kč). Konkurovat má modelům iPhone od firmy Apple a dalším chytrým telefonům.

Foto: Novinky

Chytrý mobil od firmy Dell - Aero

Článek

Dell oznámil, že bude prodávat Aero za 99,99 dolaru na dvouletou smlouvu s AT Bez dotace bude přístroj stát 299,99 dolarů. Dell uvádí, že Aero bude patřit mezi nejlehčí mobily s Androidem ve Spojených státech a že bude podporovat software Flash od společnosti Adobe Systems. Tím se bude lišit od Applu.

Americký výrobce osobních počítačů vstoupil na trh s chytrými mobilními telefony koncem minulého roku, když začal v Číně prodávat model Mini 3. Tento měsíc také uvedl na trh počítačový tablet Streak, který také pracuje s Androidem a konkuruje iPadu od Applu.

Konkurence od Applu je již v Česku

O tom, jak bude Dell Aero úspěšný, rozhodne až čas. Zdatnou konkurenci má na trhu již nyní – iPhone 4. Ten začali tuzemští operátoři prodávat v Česku minulý týden v pátek.

Nejlevněji je ho možné pořídit s podpisem smlouvy u T-Mobilu, a to už za necelých osm tisíc korun. O2 i Vodafone startují s cenami těsně pod hranicí deseti tisíc korun. [celá zpráva]

Podle průzkumové agentury iSuppli se předpokládá, že světový prodej chytrých mobilů s operačním systémem letos stoupne o 36 procent na 247 miliónů. V minulém roce se takových přístrojů prodalo 182 miliónů, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám