Hlavní obsah

Nový iPhone dostane herní displej, letos to ale nebude

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ještě ani nepředstavila nové iPhony pro letošní sezónu a internetem již začínají kolovat spekulace o chystaných modelech pro nadcházející rok. Chystaný iPhone 12 by měl například podle serveru BRG přinést špičkový herní displej či podporu 5G sítí.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V kuloárech se již delší dobu mluví o tom, že letošní generace iPhonů ještě podporu pro 5G sítě nepřinese. Tuzemské uživatele to příliš trápit nemusí, neboť v dohledné době se tento mobilní standard jen tak napříč republikou nerozšíří, nicméně v zahraničí je to velké téma. Operátoři se předhánějí, kdo nabídne atraktivnější 5G připojení.

Zdroje serveru BRG nicméně hovoří o tom, že Apple objednal součástky na 5G modemy až pro výrobu na příští rok. Právě z toho lze usuzovat, že s 5G konektivitou se pochlubí až chytaný iPhone 12.

Po vzoru špičkových herních smartphonů

Jednou z jeho dalších předností má být integrace 120Hz OLED displeje, obnovovací frekvence tedy bude dvakrát rychlejší než v případě současných modelů s logem nakousnutého jablka. Americký počítačový gigant již údajně vede diskuze s LG a Samsungem, zda budou schopné takové displeje pro nové jablečné smartphony dodat.

Herní smartphone Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

V současnosti jsou 120Hz dotykovými panely vybaveny pouze špičkové herní smartphony, jako je například ROG Phone II od společnosti Asus. Díky takto vysoké obnovovací frekvenci běhají hry na tomto mobilu neskutečně plynule. A přesně to by mělo být lákadlo i chystaného iPhonu 12.

Sluší se nicméně podotknout, že Apple zatím oficiálně žádné spekulace o výbavě chystaných modelů nekomentoval. To ale není nijak výjimečné, neboť zástupci podniku se zásadně nevyjadřují o produktech, které ještě nebyly oficiálně představeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám