Hlavní obsah

Nové iPhony se mohou snadno poškrábat, přiznal Apple

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové iPhony 7 a 7 Plus se ještě ani nezačaly prodávat a už mají pošramocenou pověst. Jak upozornil server 9to5mac.com, obě novinky v novém černém provedení se mohou snadno poškrábat. Přiznali to již i zástupci společnosti Apple.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Černé provedení, které je extrémně lesklé, má být jedním z taháků nových iPhonů. Apple tvrdí, že novinka je stejně odolná jako další barevná provedení, zároveň však na svých oficiálních stránkách přiznává, že by se k ní měli uživatelé chovat ohleduplněji.

Přímo na stránkách amerického počítačového gigantu se malým písmem na konci stránky píše: „Vysoce lesklý povrch temně černého iPhonu 7 je výsledkem precizního devítikrokového procesu anodizace a leštění. Je stejně tvrdý jako jiné anodizované produkty Apple. Na vysoce lesklém povrchu se ale můžou postupem času objevit drobné škrábance. Pokud tomu chceš předejít, doporučujeme iPhone chránit některým z mnoha nabízených krytů.“

Foto: archív výrobce

Problémy se mají týkat pouze černého provedení.

Zástupci Applu zároveň v dalším odstavci upozorňují, že s jistou dávkou rezervy by měli uživatelé brát i další přednost novinky – certifikaci IP67, tedy odolnost proti postříkání, vodě a prachu. „Odolnost proti postříkání, vodě a prachu není trvalá a může se v důsledku normálního opotřebení postupem času snížit,“ stojí na stránkách Applu.

Stejná velikost, vyšší výkon

IPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který je dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připravené na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Velký důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů, a to především u větší verze 7 Plus. Ta se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy, i se senzorem vepředu má tak plusko dohromady tři fotoaparáty. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

V České republice budou nové smartphony s logem nakousnutého jablka dostupné v pátek 23. září. Ceny menšího modelu začínají na 21 190 Kč, v případě většího provedení pak na 24 990 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám