Hlavní obsah

Nové iPhony mají slabší baterii než předchůdci

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple se na tiskových konferencích pravidelně chlubí, jak výkonné jeho nové telefony jsou a jak se u nich zároveň podařilo prodloužit výdrž. O druhém zmiňovaném parametru však tentokrát při slavnostním odhalení iPhonů 6S a 6S Plus nepadlo ani slovo. A nyní je jasné proč, kapacita akumulátorů je nižší.

Foto: repro Apple

Apple iPhone 6S má baterii s kapacitou pouze 1715 mAh.

Článek

Menší iPhone 6S by měl mít kapacitu 1715 mAh, předchůdce bez písmenka „s“ v názvu měl přitom kapacitu 1810 mAh. Na slabší baterie upozornil server GSM Arena.

Výdrž by nicméně měla být podle zástupců Applu stejná jako u loňské šestky, protože je u nových modelů použita energeticky úspornější technologie. Zda je to skutečně pravda, ale ukážou až první reálné testy.

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

Americký počítačový gigant musel baterii zmenšit nejspíše kvůli tomu, že u nových iPhonů byly zachovány proporce, dovnitř těla však bylo nutné vtěsnat další technologie – například 3D Touch, tedy speciální vrstvu, díky které je displej schopen rozeznávat intenzitu přítlaku.

Otazník visí zase nad tím, jak je na tom s baterkou větší verze 6S Plus. Lze ale předpokládat, že kapacita akumulátoru bude také nižší. I tato verze si totiž zachovává stejné proporce jako předchůdce, ale přináší nové technologie.

Nové iPhony 6S a 6S Plus představil Apple ve středu večer. Kromě nich ukázal také zcela nový iPad Pro a vylepšenou verzi multimediálního centra Apple TV, které nyní dokáže nahradit i televizní konzoli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám