Hlavní obsah

Nokia v září odhalí extrémně levné chytré telefony

Novinky, zgl

Společnost Nokia plánuje ve středu 5. září odhalit svůj první počítačový tablet a nové chytré telefony s operačním systémem Windows Phone 8. Právě mobily budou pro finského výrobce velice důležité, protože by mu mohly pomoci vrátit se na trůn. Z toho Nokii po 14 letech sesadil konkurenční Samsung.

Foto: mif, Novinky

Článek

Bojovat proti konkurenci chce Nokia především atraktivní cenou. „Jsme vážnou konkurencí pro platformu Android. Je ale jasné, že musíme pro naše přístroje získat nižší cenu,“ uvedl již dříve výkonný viceprezident společnosti Nokia Niklas Savander s tím, že nové telefony se musí nabízet za nižší cenu než Lumia 610.

Právě Lumia 610 je přitom už v dnešní době jedním z nejlevnějších smartphonů na trhu. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, jej je možné pořídit už za 3770 Kč. Výbava šestistovkové Lumie přitom není vůbec špatná a závidět by ji mohly i dražší přístroje. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 610

Všechny novinky budou vybaveny operačním systémem Windows Phone 8. Ten by se od staršího systému měl lišit především v technických dovednostech – například v podpoře vícejádrových procesorů. Vzhled by měl být velice podobný stávající verzi 7.5.

Stejně jako stávající přístroje z Finska i novinky dostanou nadstandardní softwarovou výbavu. Například bezplatnou automobilovou navigaci s hlasovými povely, pokrytím celého světa a garancí doživotních bezplatných aktualizací.

První tablet od finského výrobce by měl mít desetipalcový displej a dvoujádrový procesor Qualcomm ARM. S prodejem se počítá až na konec října, kdy je naplánován i příchod nového operačního systému Windows 8. Právě tím totiž bude finská konkurence iPadu vybavena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám