Hlavní obsah

Nokia chce trumfnout iPad, vlastní tablet představí na začátku září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na začátku příštího měsíce by měla podle neoficiálních informací společnost Nokia odhalit svůj první počítačový tablet. Zástupci firmy to podle serveru TechFond plánují v průběhu akce Nokia World v Helsinkách, kde se 5. září představí také nové chytré telefony s mobilní platformou Windows Phone 8. Vlastní tablet by Nokia měla světu ukázat pouhý týden před odhalením iPadu Mini.

Foto: ČTK/AP

Šéf Nokie Stephen Elop

Článek

Spekulace o chystaném tabletu od Nokie se objevily už na jaře. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM.

Novinka by se pak měla začít prodávat na konci října, na kdy je naplánován i příchod nového operačního systému Windows 8. Právě tím totiž bude finská konkurence iPadu vybavena. Jak přesně bude tablet vypadat a kolik bude stát, zatím není známo.

Jen týden po Nokia Worldu má vlastní akci naplánovanou také společnost Apple. I na ní by se podle neoficiálních informací měli návštěvníci dočkat nového tabletu – iPadu Mini. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval server iMore.

„Sedmipalcový iPad Apple ukáže v říjnu, společně s novým iPhonem. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ prozradil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám