Hlavní obsah

Nokia údajně příští týden představí vážného konkurenta iPhonu

Největší světový výrobce mobilních telefonů Nokia údajně představí příští týden v Londýně svůj první mobil s dotekovým displejem. Uvedly to dva zdroje z odvětví. Rivalové Nokie, společnosti LG Electronics, Apple a Samsung Electronics, vypustili několik typů takových telefonů na trh již během posledních dvou let.

Článek

Oba zdroje uvedly, že Nokia představí telefon s přezdívkou Tube 2. října. Tisková mluvčí společnosti se k tomu ale odmítla vyjádřit.

"Ten telefon je nesmírně důležitý," uvedla analytička společnosti Gartner Carolina Milanesiová. "Čekali jsme na lídra trhu, jak odpoví na iPhone od Apple již rok a půl. Na Nokii to vyvíjí značný tlak," dodala.

V červenci finská firma oznámila, že svůj první mobil s dotekovým displejem uvede na trh ještě letos. Slíbila, že je bude prodávat levněji než konkurenti, aby dostala k zákazníkům vyšší počty telefonů.

Analytici říkají, že se poptávka po levnějších dotekových mobilech rýsuje dobře i v mladých ekonomikách, například v Indii.

Reklama

Související články

Nokia odkoupí celý operační systém Symbian

Finská Nokia získala souhlas všech ostatních akcionářů společnosti Symbian s tím, že jí své podíly odprodají. Jako poslední na její nabídku kývl korejský...

Výběr článků

Načítám