Hlavní obsah

Nokia nabídne smartphone za 2000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia chce získat zpět ztracené pozice na rozvíjejících se trzích pomocí levných telefonů s internetovými funkcemi. Firma proto nabídne nový telefon z řady Asha, kterým chce konkurovat telefonům používajícím operační systém Android.

Foto: Nokia

Asha 501

Článek

Nový telefon Asha 501 se bude prodávat za 99 dolarů (necelé 2000 Kč). Firma doufá, že jí pomůže v boji o zákazníky, kteří se rozhodnou přejít od základního telefonu k vyspělejšímu modelu.

„Nokia s novým telefonem Nokia Asha, který odráží design řady Lumia, předčila očekávání v oblasti toho, co je dnes vůbec možné v kategorii telefonů s cenovkou pod 100 dolarů nabídnout,“ řekl Neil Mawston, výkonný ředitel pro Global Wireless Practice ve společnosti Strategy Analytics. „Je to vítaný přírůstek a osvěžující alternativa pro uživatele, kteří se zajímají o upgrade z klasických mobilních telefonů.“

Foto: Nokia

Asha 501

Novinka disponuje některými funkcemi takzvaných smartphonů. Je vybavena dotekovým displejem a aplikacemi pro používání populárních internetových stránek, jako je například Facebook. Firma zahájí dodávky telefonu v červnu, přístroj se bude prodávat ve více než 90 zemích, napsala agentura Reuters.

Nokia byla 14 let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale nedávno sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Firma zaostává zejména na trhu s chytrými telefony. Ty v letošním prvním čtvrtletí v celosvětových dodávkách poprvé předstihly tradiční mobilní telefony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám