Hlavní obsah

Nejvýkonnější skládačka dorazila do Česka, stojí přes 40 tisíc korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pátek se v Česku začala prodávat nová skládačka s ohebným displejem od společnosti Samsung. Model Galaxy Z Flip 5G přitom patří díky čipsetu Snapdragon 865+ k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu. Tomu koneckonců odpovídá i jeho pořizovací cenovka.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Případní zájemci musí počítat s tím, že za novinku zaplatí 42 990 Kč, vybírat přitom mohou ze dvou různých barevných provedení – mezi bronzovou a šedou. V prodeji přitom zůstává i původní provedení z letošního jara, které má o něco pomalejší procesor a nedisponuje 5G konektivitou. Tuto verzi si výrobce cení na 41 990 Kč.

Všechny ostatní parametry zůstaly jinak stejné jako u předchůdce. Galaxy Z Flip 5G ohybnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Tento sofistikovaný mechanismus ukrývá desítky různých dílů, například i několik kartáčků. Ty se táhnou napříč celou šířkou konstrukce, konkrétně jsou umístěny mezi pantem a vnějšími kryty. Jejich úkolem není pouze vyplnit milimetrovou mezeru v tomto prostoru, kterou by jinak vnikaly nečistoty dovnitř, ale také čistit telefon.

Díky nové konstrukci rovněž odpadl ve srovnání s modelem Galaxy Fold výřez v displeji a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Chytrý telefon dostal kartáčky, aby se sám čistil

Mobil

Lákadlem je u novinky jistě také vysoký výkon, v útrobách novinky se totiž ukrývá místo staršího čipsetu Snapdragon 855 aktuálně nejvýkonnější platforma Snapdragon 865+. Ten tepe například i v herním smartphonu Asus ROG Phone 3. Do vínku dostal vylepšený smartphone od Samsungu ještě 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Díky použití nového čipsetu je telefon schopný také pracovat s moderními sítěmi páté generace, podporuje tedy rychlý 5G internet.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám