Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil od Asusu se začne prodávat příští týden. Cena překvapí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný smartphone ZenFone 5Z, který je novou vlajkovou lodí společnosti Asus, dorazil a míří do prodeje. Výrobce tento týden oznámil i jeho prodejní cenu, která je příjemným překvapením – aktuálně jde totiž o vůbec nejlevnější smartphone, který je vybaven extrémně výkonným čipsetem Snapdragon 845.

BEZ KOMENTÁŘE: ZenFone 5 | 5ZVideo: ASUS

 
Článek

Společnost Asus začala ZenFone 5 prodávat už na konci května, a to za méně než deset tisíc korun. Na vybavenější ZenFone 5Z si však případní zájemci museli počkat další měsíc, prodej oficiálně odstartuje příští týden.

Nejlevnější z nejvýkonnějších

To nejzajímavější je však cena novinky. Nejvýkonnější mobil od Asusu bude stát baťovských 12 990 Kč, což je s ohledem na nabízenou výbavu velmi atraktivní cenovka. ZenFone 5Z totiž staví na aktuálně nejvýkonnějším mobilním čipsetu současnosti Snapdragonu 845, který si u svých přístrojů konkurence cení často i na více než 20 000 Kč. Namátkou zmiňme například LG G7 ThinQ či HTC U12+.

ZenZone 5 i výkonnější verze 5Z jsou vzhledově zcela shodné, vyznačují se celoplošným displejem o úhlopříčce 6,2 palce s Full HD+ rozlišením, který zabírá 90 % přední strany telefonu. Díky tomu mají tyto dva nové mobily od Asusu srovnatelné rozměry s běžnými 5,5palcovými smartphony.

Foto: archív výrobce

ZenFone 5Z

Zadní stranu pak zdobí zakřivené sklo a také senzor otisku prstu, to nejzajímavější se však ukrývá uvnitř obou přístrojů. ZenFone 5Z je totiž vůbec prvním telefonem, který využívá mobilní platformu Snapdragon 845 s AIE, tedy třetí generaci platformy umělé inteligence, která zahrnuje Hexagon 685 Vector DSP, grafiku Adreno 630 a procesor Kryo 385.

Tento osmijádrový čip je taktovaný na 2,8 GHz a měl by představovat to nejlepší, co bude možné v letošním roce zakoupit, alespoň tedy po stránce výkonu. Špičkový výkon Asus podpořil hned 6 GB operační paměti a 64GB úložným prostorem.

Pomalejší součástky

Pětka bez písmena Z v názvu je o něco pomalejší, pohání ji procesor Qualcomm Snapdragon 636, který je energeticky úspornější. Dále se počítá se 4 GB operační paměti a 64GB úložným prostorem.

Zajímavé je to, že modely ZenFone 5Z a ZenFone 5 jsou vybaveny inteligentními systémy duálních fotoaparátů, které se neustále přizpůsobují a učí. Fotoaparát kombinuje špičkový senzor Sony IMX363 s pixely o velikosti 1,4 μm, širokoúhlý 120° objektiv a clonu f/1,8.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám