Hlavní obsah

Nejvýkonnější čipset dostane nejprve smartphone od Xiaomi

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenný titul vyfoukne všem podle neoficiálních informací společnost Xiaomi, jako první totiž ve svém telefonu použije v příštím roce špičkový čipset Snapdragon 865. Díky tomu se bude pyšnit titulem nejvýkonnější na světě. Potvrdil to prezident tohoto čínského podniku Lin Bin.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Note 10 – nová vlajková loď by měla nabídnout stejně kvalitní fotoaparáty jako aktuálně nabízený model.

Článek

Novinka se bude jmenovat Xiaomi Mi 10 a bude nepřekvapivě představovat novou vlajkovou loď této značky. „Přijde brzy,“ prohlásil stoicky Lin Bin bez dalších detailů. Jisté je tedy pouze to, že novinka bude lákat na prémiový výkon, a to především díky špičkové platformě Snapdragon 865.

Alespoň v rychlosti připomeňme, že nový čipset je nástupcem letošního modelu Snapdragon 855 od Qualcommu. Ve srovnání s ním by měl být až o čtvrtinu výkonnější, což je zásluha nové generace jader nazývaných Kryo 585.

Půjde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Špičkové mobily dostanou nové srdce

Hardware

Polepšit by si telefon měl také v oblasti mobilní grafiky. Snapdragon 865 totiž nabídne nové grafické jádro Adreno 650, které slibuje až o 20 % vyšší výkon. K tomu by měla dopomoci mimo jiné podpora rychlejších pamětí LPDDR5.

Na bližší informace o tomto špičkovém telefonu si však budeme muset ještě počkat. Lze nicméně předpokládat, že Xiaomi použije u nové desítky stejně kvalitní fotoaparáty jako u aktuálně nabízeného modelu Mi Note 10. Ten se totiž jako první na světě chlubí 108megapixelovým fotoaparátem. Takto vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality.

Nejlepší fotomobil na trhu? Co umí 108megapixelový fotoaparát v praxi

Testy

Sestava dalších objektivů je následující: úplně nahoře je 5Mpx teleobjektiv s desetinásobným hybridním zoomem (125 mm). Ten je doplněn o další teleobjektiv, který však má již rozlišení 12 MPx a nabízí dvojnásobný optický zoom (50 mm).

Čtvrtým v pořadí – po 108MPx snímači – je 20MPx ultraširokoúhlá kamera s ohniskovou vzdáleností 13 mm. Tato kamera má úhel záběru 117°, což je v praxi širší pohled než v případě celé řady akčních kamer.

Pátým v řadě je miniaturní objektiv úplně dole, který s rozlišením 2 MPx zachycuje makro snímky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám