Hlavní obsah

Nejlepší smartphony od Samsungu si koupilo již pět miliónů lidí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung může slavit. Dva nové smartphony Galaxy S8 a Galaxy S8+, které aktuálně tvoří vrchol nabídky jihokorejského elektronického gigantu, se totiž prodávají nadmíru dobře. Zástupci podniku se nyní pochlubili, že prodeje přesáhly pět miliónů kusů. Upozornil na to server Mashable.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Od zahájení prodeje obou nových vlajkových lodí neuplynul ještě ani celý měsíc, přesto se již podařilo prolomit pětimiliónovou cifru.

Jaká z novinek je úspěšnější však zástupci jihokorejského elektronického gigantu neprozradili. „Aktuálně nemůžeme poskytnout podrobnější informace, ale po celém světě probíhají prodeje hladce. V celkových číslech jsme nad hranicí pěti miliónů,“ prohlásil jeden z manažerů Samsungu pro list The Investor.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Prodeje tak překvapivě nebrzdí ani poměrně ambiciózní cenovky. Základní model Galaxy S8 se totiž v tuzemských obchodech podle Zboží.cz prodává od 19 270 Kč. Větší model Galaxy S8+ vyjde vcelku pochopitelně ještě dráž, případní zájemci za něj zaplatí 22 590 Kč.

Špičkový výkon především

Výkonem patří novinky od společnosti Samsung k tomu nejlepšímu, co je na pultech obchodů k dostání. V útrobách přístroje tepe osmijádrový čip, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Počítat uživatelé mohou také se 4 GB operační paměti a rychlým úložištěm s kapacitou 64 GB.

Menší osmička má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. V obou případech je dotyková plocha zakřivená a nabízí rozlišení 2960x1440 pixelů.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Totožné jsou u obou novinek fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. To je hodnota, které nedosahuje většina objektivů klasických digitálních zrcadlovek.

Dobrá světelnost by se měla příznivě promítnout do obrazové kvality při špatných světelných podmínkách. Pro úplnost dodejme, že objektiv na přední straně má rozlišení osm megapixelů, světelnost je opět skvělých F1,7.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám