Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od Samsungu zlevnil na historické minimum

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samsung Galaxy S4 je stále vlajkovou lodí jihokorejského elektronického gigantu, model Galaxy S5 se totiž začne prodávat až za dva týdny. Právě kvůli příchodu nového modelu esčtyřka zlevnila na historické minimum, podle nákupního rádce Zboží.cz je možné smartphone zakoupit za cenu nepatrně přesahující devět tisíc korun.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Článek

Samsung Galaxy S4 se začal prodávat loni v dubnu za oficiální cenu 16 999 Kč, na internetu jej však bylo tehdy možné sehnat o tisícovku levněji. Už loni na podzim v rámci předvánočních slev přístroj zlevnil až k hranici 11 000 korun.

Nyní se cena ještě více propadla. Podle Zboží.cz je možné tento smartphone zakoupit už od 9320 Kč. Za méně než 9500 korun esčtyřku nabízejí dvě desítky tuzemských obchodů. Nutno podotknout, že někteří prodejci si přístroj stále cení na více než 15 000 korun.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 se začne oficiálně prodávat 11. dubna za 18 499 Kč. To znamená, že bude dražší než předchůdce s pořadovým číslem čtyři a dokonce za něj zájemci zaplatí víc než v případě iPhonu 5S. Na internetu je nicméně možné dohledat nižší ceny, startující těsně pod hranicí 17 000 Kč. [celá zpráva]

Co umí Galaxy S4

Základem modelu S4 je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,9 GHz a 2GB operační pamětí. Dotykový displej se chlubí úhlopříčkou pět palců a rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů). Stejně velké panely nabízí prakticky všichni největší konkurenti, kromě společnosti Apple (iPhone má úhlopříčku čtyři palce).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Samozřejmostí jsou dva vestavěné fotoaparáty. Ten na zadní straně má rozlišení 13 megapixelů a přední dva megapixely. Co nejvyšší kvalitu fotografií pak zajišťuje technologie Drama Shot. Ta je schopna vytvořit kontinuální časosběrný záznam - během čtyř sekund dokáže zachytit až sto snímků. Uživatel si pak vybere ty nejlepší.

Lákadlem jsou i nejrůznější vychytávky, jako je například bezdotykové ovládání nebo monitorování zdravotního stavu pacienta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám