Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od Honoru míří do Evropy. Češi ale mají zatím smůlu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Vrcholný smartphone Honor 20 Pro, který pochází z dílny společnosti Huawei, se začne oficiálně prodávat v Evropě už příští týden. Zástupci společnosti to oznámili během víkendové tiskovky v Moskvě – právě na ruském trhu bude přístroj dostupný jako první. Zbytek Evropy si bude muset počkat, a to včetně České republiky.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

Článek

„Zákazníci v Rusku si budou moci koupit vlajkový smartphone Honor 20 Pro od 2. srpna,“ uvedli zástupci společnosti. „Dostupnost ve Velké Británii, Francii, Itálii, Španělsku, Německu, Nizozemsku, České republice, Finsku, Polsku, Malajsii, Egyptě, Saúdské Arábii, Spojených arabských emirátech bude brzy následovat,“ doplnili.

Bližší informace však zatím neupřesnili. Otazník tedy visí například nad tím, za kolik se novinka bude nabízet a zda se na pultech obchodů objeví ještě před koncem letních prázdnin.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

Cena odlehčené varianty je agresivní

Už zkraje srpna by se nicméně měl začít oficiálně prodávat odlehčený model Honor 20. U něj výrobce nasadil velmi agresivní cenovku – je zhruba o třetinu levnější, než se předpokládalo. Sesterský model Huawei P30, který je prakticky identický, se totiž v obchodech nabízí za 15 000 Kč. Honor 20 se bude prodávat za baťovských 9990 Kč.

Jak už samotný název napovídá, tím nejlepším v nabídce bude Honor 20 Pro s bezrámečkovým displejem, který je vybavený hned čtyřmi hlavními fotoaparáty na zadní straně.

O pracovní tempo se stará procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 procent výkonnější, a přitom až o 40 procent šetrnější k baterii. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Podobně jako u sesterského modelu Huawei P30 Pro základ tvoří 48MPx senzor. Ten se chlubí umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další dva fotoaparáty s rozlišením 16 a 8 MPx pak nabídnou širokoúhlý záběr 117°, respektive trojnásobný optický zoom. K dispozici je také speciální makro režim pro focení již od 4 cm. Přední selfie kamera nabízí rozlišení 32 MPx.

Dotyková obrazovka nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 obrazových bodů. Přední kamera se mimochodem ukrývá v průstřelu u levého horního rohu.

Stejné rozměry, nižší výkon

Stejně velký displej a pochopitelně také rozměry nabídne také model Honor 20 bez přídomku Pro v názvu. Dvacítka v tomto provedení je vybavena stejnou sérií zadních fotoaparátů a stejným předním fotoaparátem jako Honor 20 Pro. Uživatelé se však musí smířit s absencí optického zoomu.

Honor 20 má k dispozici také výkonný čipset Kirin 980, avšak pouze 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám