Hlavní obsah

Nejlepší phablet od Samsungu se vyprodal dřív, než dorazil do obchodů

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden v pátek začne společnost Samsung oficiálně prodávat svůj špičkový phablet Galaxy Note10+. Už v rámci předobjednávky je nicméně o novinku takový zájem, že je v tuzemských obchodech vyprodaná. Informovali o tom zástupci jihokorejského elektronického gigantu.

Samsung Galaxy Note10 a Note10+Video: archív výrobce

 
Článek

Nový phablet se bude prodávat ve dvou velikostech, vedle většího Galaxy Note10+ se na pultech obchodů objeví také menší Note10. Vyprodaná je přitom právě větší varianta se znaménkem plus v názvu.

„Zájem Čechů o největší verzi Galaxy Note10+ v rámci předobjednávek nás upřímně překvapil. Po sérii Galaxy S10 a Galaxy A50 jde tak o další zařízení, které tento rok zaznamenává rekordní poptávku,“ prohlásil Tomáš Balík, ředitel mobilní divize společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Na novou várku přístrojů si lidé budou muset počkat až do dalšího měsíce. „Chceme se omluvit všem zákazníkům, kterým nedokážeme zaručit dřívější dodávku jejich zařízení s 512GB pamětí. Ty jim tak budou postupně doručované od 20. září,“ uvedl Balík.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note10+

Foto: archív výrobce

Porovnání rozměrů telefonů

Zájem je také o menší verzi

Podle něj obrovský zájem zaznamenávají i 256GB verze a menší model Note10, který je vstupní branou do světa Galaxy Note. Přesná prodejní čísla však ředitel mobilní divize neprozradil. Galaxy Note10 vyjde případné zájemce na 24 999 Kč, Galaxy Note10+ se prodává s menší pamětí za 28 999 Kč a s dvojnásobným úložištěm za 30 999 Kč – právě tato dražší verze je vyprodaná.

Jak již samotný název napovídá, větší z dvojice je verze se znaménkem plus v názvu. Ta má 6,8palcový displej s rozlišením Quad HD+, tedy 3040 x 1440 obrazových bodů. Proti tomu základní Galaxy Note 10 nabízí dotykovou plochu o velikosti 6,3 palce a s rozlišením Full HD+ (2280 x 1080 obrazových bodů).

Odlišná je také u obou telefonů nabízená výbava, byť oba přístroje staví na osmijádrovém procesoru Exynos 9825, u kterého jsou jednotlivá jádra taktována na 2,7 GHz + 2,4 GHz + 1,9 GHz. Galaxy Note 10+ má totiž k dispozici 12 GB operační paměti, 256 nebo 512GB úložiště, které je možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet microSD až o 1 TB, a akumulátor s kapacitou 4300 mAh.

Foto: archív výrobce

Pero S Pen

Foto: archív výrobce

Pohled do útrob jedné z novinek

Méně paměti a bez sluchátkového konektoru

Proti tomu menší Galaxy Note10 disponuje pouze 8 GB operační paměti, 256GB úložištěm a 3500mAh baterií. Slot pro paměťové karty byste u něj hledali marně. Oba telefony navíc přišly o klasický sluchátkový jack 3,5 mm.

V útrobách novinek se stejně jako u všech předchůdců řady Note ukrývá pero S Pen. To bylo ale přepracováno, takže kromě psaní poznámek zvládá i různá gesta. Uživatelé mohou nyní své poznámky upravovat zmenšováním, zvětšováním či měnit barvu textu. Takto lze pouhými několika klepnutím zformátovat a nasdílet zápis z jednání, nebo proměnit závan inspirace v editovatelný dokument.

Více se o nových phabletech Galaxy Note10 a Note10+ dozvíte v našem dřívějším článku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám