Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Xiaomi z obchodů nezmizely. I když prodej skončil

Novinky, huj

Čínská společnost Xiaomi se kvůli velké domácí poptávce rozhodla stáhnout z tuzemských obchodů své prémiové telefony Mi 10 a Mi 10 Pro. Přestože toto radikální rozhodnutí padlo již v polovině června, v nabídce českých prodejců je možné novinku nalézt stále. Jde však pouze o doprodej skladových zásob.

Chytrý telefon Xiaomi Mi 10 a Mi 10 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Aktuálně jsou tedy k dostání ještě všechna provedení, která byla pro tuzemský trh určena. Lidé mohou vybírat mezi třemi různými variantami – základ nabídky tvoří Xiaomi Mi 10 (128 GB) s cenovkou 21 999 Kč.

V prodeji je nicméně také verze s dvojnásobným úložným prostorem (256 GB), která vyjde případné zájemce na 22 999 Kč. Vrchol nabídky pak tvoří Xiaomi Mi 10 Pro s cenovkou 27 990 Kč, tento model má mimochodem také 256GB úložiště.

Nové vlajkové lodi Xiaomi se vyprodaly za pár desítek sekund

Mobil

Nedodat další várku do tuzemských obchodů se Xiaomi rozhodlo v polovině června proto, že v posledních týdnech čelí nebývale vysokému zájmu o tyto špičkové telefony ze strany Číňanů. Na jiných trzích se proto vrcholné smartphony nabízet již nebudou, alespoň prozatím. O podporu a případný se tuzemští uživatelé obávat nemusí, vše bude fungovat jako dříve.

Co vlajkové lodi Xiaomi umí?

Srdcem telefonu Xiaomi Mi 10 Pro je procesor Snapdragon 865, což je zatím nejvýkonnější model od výrobce Qualcomm. Tento osmijádrový čip udává pracovní tempo až při frekvenci 2,84 GHz. Grafické jádro Adreno 650 slibuje až o 20 procent vyšší výkon než v případě předchůdce.

Přístroj je vybaven 8GB operační paměti, paměťové karty nepodporuje. Displej má úhlopříčku 6,67 palce, je zakřivený a staví na technologii AMOLED. Jeho rozlišení je 2340 x 1080 obrazových bodů, jde tedy o standard Full HD+.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 108 megapixelů, vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality. Na zadní straně nalezneme také dva objektivy s větším přiblížením, s dvojnásobným a čtyřnásobným ohniskem. První má rozlišení 12 megapixelů, druhý pak 8 megapixelů. Čtvrtým objektivem na zadní straně je pak širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 20 megapixelů. Stejné rozlišení nabízí také senzor na čelní straně telefonu.

Odlehčená desítka, která nemá slůvko Pro v názvu, má stejnou velikost paměti i procesor. Jiná je u smartphonu Mi 10 ale sestava fotoaparátů. Hlavní snímač na zadní straně má sice stále rozlišení 108 MPx, je však doplněn o dvě kamerky s rozlišením 2 MPx – jedna slouží pro makro snímky, druhá pak pro mapování hloubky ostrosti. Výhodou u základní desítky je větší kapacita baterie (4780 vs. 4500 mAh u verze Pro).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné mobily od Xiaomi lákají na pět objektivů

S pokročilými fotoaparáty, které se skládají hned z několika objektivů, se stále častěji setkáváme i u cenově dostupnějších chytrých telefonů. Ještě v loňském...

Výběr článků

Načítám