Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Samsungu atakují cenovku 20 000 Kč. Virtuální helma bude zadarmo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nové top smartphony od společnosti Samsung, které byly teprve v neděli představeny v Barceloně v předvečer největšího mobilního veletrhu CES 2016. Ceny startují pod hranicí 20 000 Kč, zakřivený displej nicméně vyjde o několik tisíc dráž. K předobjednávce navíc zákazníci získají virtuální brýle Gear VR.

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

 
Článek

Prakticky všichni internetoví prodejci nabízejí samsungy podle Zboží.cz v rámci předobjednávky za totožné sumy, jde o doporučené ceny stanovené jihokorejským elektronickým gigantem.

Foto: mif, Novinky

Samsung Gear VR

Základní model Galaxy S7 s 32GB pamětí vyjde na 19 799 Kč, za zakřivenou verzi Galaxy S7 edge pak případní zájemci zaplatí 22 599 Kč. V této částce je započítána také hodnota virtuálních brýlí Gear VR, které zákazník dostane u vybraných prodejců k předobjednávce zadarmo jako dárek. Tento speciální headset je kompatibilní s oběma přístroji od Samsungu.

V prodeji by se podle informací z nedělní tiskovky měly objevit také varianty s 64GB pamětí, ale není zatím jasné, zda také na tuzemském trhu. Žádný z prodejců totiž tuto verzi aktuálně nenabízí. Jasno nicméně bude nejpozději 11. března. Přesně tehdy se totiž novinky od jihokorejského elektronického gigantu objeví na pultech obchodů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Menší Galaxy S7 je vybaven 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Větší S7 edge má pak 5,5palcový displej s totožným rozlišením. Na rozdíl od obyčejné es sedmičky je dotykový panel zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Obě sedmičky lákají na certifikaci IP68, zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil jejich líbivý vzhled. Smartphone díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7

V útrobách nových chytrých telefonů od Samsungu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty, jihokorejský výrobce vůbec poprvé použil technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7. Objektiv na přední straně má stejnou světelnost a rozlišení pět megapixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám