Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Xiaomi dorazil do Česka. Ceny jsou proti konkurenci poloviční

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se začal ve čtvrtek oficiálně prodávat chytrý telefon Xiaomi Mi 11, který představuje to nejlepší v portfoliu tohoto čínského výrobce. Kromě solidní výbavy se výrobce snaží zaujmout také atraktivní cenovkou, která je ve srovnání se zavedenými značkami poloviční.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Článek

V posledních letech jsme si již zvykli, že cenovky prémiových telefonů se šplhají často i nad hranici 40 000 Kč. A není to případ pouze nejnovějších iPhonů s číslovkou 12 v názvu, ale také prémiových modelů dalších výrobců.

Xiaomi nicméně nasadilo cenovky daleko rozumněji. Nová vlajková loď v paměťové verzi 8+128 GB se v tuzemských obchodech nabízí za cenu 19 999 Kč, varianta 8+256 GB má pak cenovku 21 499 Kč. S ohledem na to, že jde o aktuálně nejvýkonnější smartphone na trhu, je cenovka více než atraktivní.

Nový osmijádrový procesor zvýší výkon špičkových mobilů

Hardware

Co umí Xiaomi Mi 11?

Xiaomi Mi 11 je oficiálně prvním telefonem, který je vybaven špičkovým Snapdragonem 888. Právě díky tomuto čipsetu nabízí tak vysoký výkon. Svou architekturou vychází verze 888 z loňského top modelu Snapdragon 865, proti němu by měla ale nabídnout citelně vyšší výkon.

Celkem osm jader je rozděleno do tří skupin. Nejvyšší výkon podává jedno jádro Cortex-X1, kterému sekundují další tři výkonná jádra Cortex-A78. Další čtyři jádra Cortex-A55 pak vynikají především svým úsporným provozem.

Nejvýkonnější jádro nabízí takt až 3 GHz. Výrobce tvrdí, že výpočetní výkon je o 25 procent vyšší než v případě Snapdragonu 865. Ještě dramatičtější je nárůst grafického výkonu, díky jednotce Adreno 660 stoupl výkon například ve hrách o 35 procent.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 nabízí velký displej s úhlopříčkou 6,8 palce, který zabírá prakticky celou čelní stranu zařízení. Dotykovou plochu narušuje pouze průstřel pro čelní fotoaparát v levém horním rohu. Mimochodem, obrazovka Super AMOLED patří k tomu nejlepšímu na trhu, nabízí rozlišení 2K+ (3200 x 1440 pixelů), 120Hz obnovovací frekvenci a vysoký jas 1500 nitů.

Vzadu jsou celkem čtyři fotoaparáty: hlavní s rozlišením 108 Mpx, širokoúhlý fotoaparát (13 MPx), 5MPx makro objektiv a 2MPx snímač hloubky ostrosti. Přístroj, který je poháněn operačním systémem Android, má k dispozici akumulátor s kapacitou 4600 mAh.

Apple není bohužel jediný. Výbavu oseká u nejlepšího mobilu také Xiaomi

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Apple tlumí výrobu nejmenšího iPhonu

V kuloárech se šeptalo již delší dobu o tom, že prodeje nového iPhonu 12 mini nejsou vůbec valné. To se nyní podle listu Nikkei Asia skutečně potvrdilo, když...

Výběr článků

Načítám