Hlavní obsah

Nejlepší chytrý telefon od Nokie zlevnil na sedm tisíc korun

Novinky, zgl

Nokia Lumia 900 se v České republice začala oficiálně prodávat na začátku července. Přesto se na našem trhu stále jedná o nejlepší model tohoto výrobce, neboť jeho nástupce stále není dostupný. Právě čekání na nového krále srazilo cenu na historické minimum, místo původních 12 000 Kč za ni nyní zájemci zaplatí sedm tisíc korun.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Článek

Lumia 900 se aktuálně nabízí ve více než 170 různých obchodech. Nejlevněji ji je podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, možné zakoupit za 7250 Kč. Za méně než sedm a půl tisíce ji nabízí dalších sedm prodejců. Najdou se ale i tací, kteří si přístroj cení na více než 15 000 Kč.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Lumia 900 disponuje 4,3palcovým displejem s rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm APQ8055 s taktem 1,4 GHz, k dispozici má 512 MB operační paměti.

Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB. Ve výbavě nokie nechybějí ani bezdrátové adaptéry wi-fi a Bluetooth či osmimegapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů.

Nástupce se již v zahraničí prodává

Nástupce modelu 900 - Lumia 920 se již od listopadu prodává ve vybraných evropských státech, jako je například Francie, Velká Británie, Německo či Rusko. Kdy bude dostupná v Česku, zatím zástupci firmy oficiálně nepotvrdili.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Přesto ji již tuzemští obchodníci nabízejí v rámci předobjednávky. Podle Zboží.cz startují ceny na 11 559 Kč. Většina nabídek se však pohybuje okolo 15 tisíc korun, některé se šplhají až nad pomyslnou hranici 18 000 Kč.

Lumia 920 přináší ve srovnání se svým předchůdcem několik vylepšení, jako je vyšší výkon a větší displej. Velkým lákadlem novinky je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám