Hlavní obsah

Náklady operátorům rostou, zdražení volání a internetu Vodafone zatím neplánuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operátor O2 tento týden potvrdil, že od září zdraží většinu svých internetových a televizních tarifů o 50 Kč. Zdůvodňuje to rostoucími náklady na provoz. Vodafone podobný krok nevyloučil, záleží na dalším vývoji trhu. T-Mobile zatím situaci týkající se tuzemských cen nekomentoval.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Děláme ale vše pro to, abychom byli schopni poskytovat své služby maximálně efektivně, a proto i v této situaci nabízíme zákazníkům dlouhodobě co nejpříznivější ceny. Pokud se ovšem situace, například na trhu s energiemi, nesrovná, budeme ji muset nějakým způsobem v budoucnu zohlednit,“ řekla Charlota Dědková z tiskového oddělení Vodafonu.

Jakých konkrétních služeb by se zdražení týkalo, však neupřesnila. Vodafone patří v Česku k předním poskytovatelům volání, internetu i televizních služeb.

O2 zdraží většinu internetových a televizních tarifů

Mobil

Ceny u O2 vzrostou od září

„Náklady na provoz služeb O2 v posledních měsících výrazně rostou. Abychom je dokázali zajistit i nadále v takové kvalitě a úrovni, na kterou jsou zákazníci zvyklí, museli jsme toto navýšení promítnout do cen některých fixních služeb,“ řekla mluvčí O2 Veronika Zachariášová

Úprava cen se týká samostatných tarifů i sdružených balíčků služeb O2 Spolu. U internetových tarifů je podle serveru výjimkou základní tarif „Bronzový”, který jako jediný nezdraží. Ceny ostatních tarifů stoupnou o 50 korun. U televize ceny zůstanou stejné u balíčku Sport Plus, který by měl v kombinaci s internetovým připojením od září i zlevnit. U ostatních programových balíčků měsíční poplatky rovněž stoupnou o 50 korun.

Operátor zákazníky informoval o zvýšení cen v předstihu. „V případě, že se změnou nesouhlasí, má zákazník vždy možnost službu bez sankce zrušit nebo přejít na jinou, která bude lépe odrážet jeho potřeby a možnosti,” podotkla Zachariášová.

Změna cen tarifů od O2
Internetové tarify
TarifAktuální cenyNové ceny od září
Internet HD Bronzový (20/2 Mb/s)449 Kč449 Kč
Internet HD Stříbrný (50/5 Mb/s)499 Kč549 Kč
Internet HD Zlatý (100/20 Mb/s)599 Kč649 Kč
Internet HD Platinový (250/25 Mb/s)699 Kč749 Kč
Internet HD Diamantový (1000/100 Mb/s)799 Kč849 Kč
Televizní balíčky:
TarifAktuální cenyNové ceny od září
O2 TV (Air) Modrá99 Kč149 Kč
O2 TV (Air) Bronzová299 Kč349 Kč
O2 TV (Air) Stříbrná449 Kč499 Kč
O2 TV (Air) Zlatá749 Kč799 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám