Hlavní obsah

Mobily táhnou, počítačové čipy nikoliv. Samsungu klesl zisk o polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozní zisk výrobce elektroniky Samsung Electronics se ve třetím čtvrtletí meziročně propadl o 56 procent na 7,7 bilionu wonů (zhruba 151 miliard Kč). Oznámila to v úterý firma v předběžné výsledkové zprávě.

Chytré telefony Samsung Galaxy Note10 a Note10+Video: archív výrobce

 
Článek

Zisk však překonal očekávání analytiků, kteří jej podle společnosti Refinitiv SmartEstimate odhadovali na 7,1 bilionu wonů. Samsung se potýká se slabou poptávkou po počítačových čipech, jeho výsledky nicméně podpořil silný prodej chytrých telefonů Galaxy Note 10.

Galaxy Note10 bude nejspíše posledním telefonem svého druhu

Mobil

Samsung je největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Firma podle analytiků těží z obchodních restrikcí, které Spojené státy uvalily na čínského konkurenta Huawei Technologies.

„Samsung se pravděpodobně bude těšit ze své popularity na evropském trhu se smartphony, dokud potrvají restrikce vůči Huawei. Mohl by dokonce přilákat zpět evropské zákazníky, kteří přešli k Huawei,“ uvedl jeden z analytiků společnosti Cape Investment & Securities.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám